İhlas Şofben Isıtma Sorunu.

birinci kademede ve ikinci kademede suyu ısıtıyorsa rezistans sağlam .sorun kireçlenme .çözüm rezistansı değiştirmek yada arkadaşımızın dediği gibi oluşan kireci çözmek.
 
ısıtıcı gövdesinin üzerinde 8 adet vida rezistans ı tutuyor. Elektirk bağlantısını tamamen kestikten sonra rezistas üzerindeki soketleri söküp vidaları çıkarıp rezistansa ulaşabilirsin sonra 2 litre kireç çözücüyle rezistansını yıkarsın biraz sıvı conta ile söktüğün yere monte edersin.
 
en kısa zamanda kireç temizlemeyi deneyip sonucu burda paylaşıcam
 
sn özgür321 size ufak birde tiyo vereyim bu tarz şofbenler kullanımdan sonra içindeki sıcak suyu boşaltıp soğuk gelinceye kadar akıtmazsanız çok çabuk kireç tutuyor bilginize tabi birde oturduğunuz yerin Şebeke suyuda önemli...
 
Ihlastipi ani su ısıtıcılarında 2 kademeli ısıtıcı vardır.anahtar konumunu 1 de birinci 2de ikinci 3te ise her ikisi devreye girer.anahtarı3. Kademeye aldığında sinyal lambaları yanıyorsa ısıtıcının bir kademesi gitmiştir.rezistansları piyasada bol. Bulabilirsin. Kendin bile değiştirebilirsin. Lambalardan yanmayan varsa ozaman anatar veya swiç bozulmuştur. Yedek parçaları piyasada elektrikçilerde mevcut. Kolay gelsin.
 
bu sorun bendede var...ben porçöz döksem sıcak su girişinden ...netice alabilirmiyim.rezistansa zarar veririmi.....tşk.
 
kardeşim ihlas rezisatansları piyasada bulunan uyduruk rezistanlardan değil balçık rezisatns kullanır yani rezistansın sağlam olma durumu halen yüksek ama kademelere giden diyafram siviçleri yanmış olabilir onları kontrol et ilk hetapta kıolay gelsin
 
bazı şohbenlerin maksimum ısıttığı su o kdar olabılır. ama rezistansın kireçlenmesi de olabilir. Rezistansı değiştirin
 
Merhaba Arkadaşlar,
Benim de aynı sorun vardı.Rezistansı ölçtüm.Rezistansın biri patlaktı.Dışardan rezistans(10 TL) alıp taktım.sıkıntı kalmadı
 
Arkadaşlar: ani su ısıtıcılarında genel olarak bir su haznesinin içinde iki tane ısıtıcı rezistans vardır.Bunlardan bir tanesi 3000 W diğeri ise 4000W tır.Bunların arızalı olup olmadığını kontrol etmek için rezistanslar teker teker ölçülür.bunlardan 3000W olan 16.1 ohm 4000W olan ise 12.1 ohm dur.Ayrıca rezistanslarla gövdeye kaçak olup olmadığı da ölçülür.Her şey normal ise soğuk su girişinden hemen sonra suyun basıncıyla çalışan ve iki adet lastik diyaframın şişerek mekaniksel olarak iki adet mikro siviçin kontaklarını kapatmasından oluşan bir düzenek vardır.Bu düzenek su yoksa ısıtıcı rezistansların çalışmasını engelleyen bir önlemdir.buradaki her siviç bir rezistansın akımını geçirir.bu siviçler yapışmış ve ya kavrulmuş olabilirler.yada su basıncını hisseden diyafram yırtılmış olabilir.Bu durumda siviçlerden biri veya ikisi kapatmayacağından rezistans çalışmaz.Diğer bir arıza kaynağı da konum değiştirici anahtardır.bu anahtar 0-1-2-3 konumludur.kontakları kavrulmuş veya yapışmış olabilir.Diğer bir arıza kaynağıda çoğunlukla su haznesinin üzerinde bulunan termostattır.Termostat çeşitli nedenlerle rezistansın susuz çalışması veya su akışının az olduğu durum da aşırı ısınmayı önlemek için devrenin akımını keser.termostat normal çalışma sıcaklığında NC konumunda olmalıdır.
Bütün bunlar normal ise haznenin üstündeki kapak sökülerek içerisinin kireci porçöz dökülerek temizlenmelidir.Kapak kapatılırken contanın tam oturmasına ve bütün vidaların sıkılmasına özen gösterilmelidir.
Ayrıyetten ani su ısıtıcıları ıslak ortamda kullanıldıkları için kesinlikle iyi bir şekilde topraklanmalıdırlar.Hatta en garantisi devresine 40 A 30 mA bir kaçak akım rölesi bağlanmalıdır.
Bütün arkadaşlara selamlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…