İletileri birleştirme özelliği kaldırılsa daha güzel olur

Erdem⁣

Paylaşımcı üye
Kendi yazdığımız iletiye başka bir üye yanıt yazmadıysa ve 24 saatten önce yanıt yazmak istersek iletiler birleştiriliyor.

Buna bir örnek bu gönderi olabilir. Dikkat ederseniz soru ile yanıt birbirine giriyor bu şekilde. Bu iletileri birleştirme özelliği kalksa güzel olur.

Benim bildiğim electronics.stackexchange.com sitesinde de bir ileti güncellendiğinde ana sayfaya taşıyor. Yanıt verilmiş ve yanıtı kabul edilmiş sorularda da ana sayfaya taşıyor mu emin değilim.

Sayın @erdem

13 yıldır bu forumun yöneticiliğini yapıyorum arka arkaya yazılan mesajlar forumda mesaj kirliliğinden başka bir işe yaramıyor. eğer mesajınıza eklemek istediğiniz birşeyler varsa düzenle butonunu kullanabilirsiniz. mesajınızın en üste çıkması için cevap yazıyorsanız 24 saat beklemeniz gerekmekte.

Benim düşünceme göre teknik konuların konuşulduğu ortamlar üyelerin taleplerine göre şekillenmeli.

Zaten o kadar teknik adamı bir araya toplamak kolay olmasa gerek. Ama diğer taraftan üyeler olmadan da böyle bir ortamın olması bir şey ifade etmez.

Bakıyorum da bu siteden önce takip ettiğim Elektronik konuşulan ortamlar vardı. Ama artık takip etmiyorum.

Artık electronics.stackexchange.com gibi sitelerde de Türk mühendisleri görünce pek şaşırmıyorum.
mesajınızın en üste çıkması için cevap yazıyorsanız 24 saat beklemeniz gerekmekte.

Sayın @MuraTh

Sorulara yanıt yazmak için emek veriyorum. Bazen bir sorunun çözümünü yaptıktan sonra tekrar grafik tabletle yazıp çözüm olarak aktarıyorum.

Ama ileti birleştirildiğinde neresi soru neresi cevap karışıyor. Buna bir örnek şu ileti olabilir.

Bu nedenle emeğimin zayi olduğunu düşünüyorum.

Bir de bizim hayat akışımıza göre 24 saat beklemek uygun olamayabiliyor. Örneğin 24 saat sonra başka bir işiniz olabiliyor, başka bir konuya geçmiş olabiliyorsunuz ya da belki unutabiliyorsunuz.

Belki ben 24 saat sonra ilk verdiğim örnekteki soruya yanıt yazmaya çalışsam sorunun çözümü için kullandığım müsveddeler bile uçabilir. O zaman da sorunun çözümünü grafik tablete aktarmamışsam tekrar aynı soruyu çözmek gerekebilir.

O nedenle 24 saat sonra değil bize en uygun zaman diliminde çözmeye çalışıyoruz.

İletinin ana sayfada görüntülenmesi benim açımdan pek bir şey ifade etmiyor. Ama iletide değişiklik olduğu zaman, o iletiyi takip eden kişilerin haberi olsa ve iletiler birleştirilmese güzel olur.

Örneğin bir arkadaşım bir mühendislik problemini çok pratik bir çözüm getiriyor. Ama diyelim ki hasbelkader en son iletiyi o yazmışsa benim nasıl haberim olacak.

Zaten ana sayfada şimdilik sitede öyle bir özellik olmadığı için ilgilenmediğimiz konuları da takip etmek durumunda kalıyoruz. Örneğin yüksek akım, plc vs.. Site trafiği de oldukça yüksek olduğu için ana sayfada iletiler de çok uzun süre durmuyor.

Eğer böyle bir özellik olsaydı ben sadece elektronik ve programlama konularını takip etmek isterdim.

Kişisel düşüncem, örneğin 1 seneden beri yanıt yazılmayan iletiler kapatılabilir, arşivlenebilir. Böylece sağnak iletiler biraz azalabilir. Örneğin bazen bir arkadaş misal 3 sene önce sorulan bir soruya yanıt yazmaya çalışıyor. Ama soruyu soran şimdi takip ediyor mu acaba?

Gene de üyenin talep etmesi durumunda üyeler eski iletilere de yanıt yazabilmeli.

Erdem

Son düzenleme:
Erdem bey verdiğiniz örnek istisnai bir durum dilerseniz size özel olarak üst üste yazılan mesajların otomatik birleştirilmesi özelliğini kapatabilirim.

bizim forum yöneticileri olarak yaşadığımız sorun, aynı gün içerisinde bazen aynı konuya üye aklına geldikçe mesajına ekleme yapmak yerine yeni mesaj yazıyor. bu mesajların birleştirilmesi, forumun rahat okunabilir olması konusunda yöneticiler olarak çok fazla zaman harcıyoruz. yöneticiler olarak hepimizin işi ve ailesi var bunlardan ayırdığımız zaman içerisinde forum ile ilgileniyoruz en azından üst üste yazılan mesajlar için ekstra zaman harcamayalım diye düşünüyorum

Erdem bey verdiğiniz örnek istisnai bir durum dilerseniz size özel olarak üst üste yazılan mesajların otomatik birleştirilmesi özelliğini kapatabilirim.

Teşekkürler.

Gayet memnun olurum bu özellik kapatılırsa.

Erdem

İkinci ileti.

Teşekkürler. Şimdi oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…