Isı iletim katsayısının konumuzla ilgisi yok Serkan gardaş."R direnç değerini 10ohm 100W olarak değiştirdik ve kapalı ortamda test ettik. Sence hangi bölgenin sıcaklığı daha fazla artar?"
Bu sorunun cevabi aslinda fizik kurallari cercevesinde incelemek gerek. Her maddenin bir isi iletim katsayisi varir. Bu sayi dusukse isi yavas yuksekse hizli iletilir. Nihayetinde elimizde iki adet farkli materyal mevcut. Bu iki maddenin iletim katsayisi farkli. Bu fark iki materyalin cikacagi ust sicakligi degistirecektir.
Ikinci nokta yukarida bahsettigim konuyla ilgili sunu soyleyebilirim iki urunler farkli olunca isinma hizlari farkli olacak ama oyle cok aman aman buyuk hizlar olmayacak. Uzerlerinden gecen guc ayni olduğu icın son noktada ortam sicakliklari esit olacak.
"Enerjinin ısıya çevrimi sözkonusu olduğundan, ciddi fizik bilgilerine ihtiyacımız vardır"
Evet bu konuda hemfikirim. Her maddenin uzerinden enerji gectiginde ne kadar isi yaydigini bende merak ediyorum. Aalinda bununla ilgili belki arastirmalar yapilmistir bizde arastirmamiz lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?