İlk Android Oyunumuz Yayında!

Hayırlı olsun umarım başarılı olur ve devamı gelir. Keşke direk android ortamı olan bir cihazım olsaydı, halen bir android edinemedim kısmet artık. Android programlama benimde ilgimi çekiyor vaktim olupta öğrenebilirsem güzel olacak.
 
Umarım sizde başlarsınız bu uygulamayı bilgisyar mühendisliğimdeki arkadaşım ile birlikte yaptık kendisi İleri Seviye Unity3D kullanır isterseniz sizede gönderebilirim
Ama ben daha çok oyun kısmının donanım ayarları ile ilgileniyorum azıcıkta grafik
İlgi ve alakanız için Çok teşekkür ederim
Bizde ne kadar çok tıklanıp indirilise yani ne kadar çok destek gelirse o kadar çok uğraşabileceğimizi düşündüğümüz için bu şekilde forumda yazmayı düşündük.
 
Bende eem öğrenciyim. Mikrodenetleyici programlıyorum, (16f877 vs. DSPIC ile uğraştım) şuana kadar asm ile programlama yaptım, birara c programlama görmüştüm hepsini unuttum, bu aralar c# programlamayı öğrenmeye çalışıyorum, ARM cortex denetleyicilerini c ile programlamak hedefim var, bu denetleyiciler android cihazlarda sıklıkla kullanılıyor. Aslında benim kafam şu sıralar karışık, android işletim sistemi olan bir cihaz yapabilirmiyim sorusuda var kafamda. Ama benim asıl konum gömülü sistemler ve mikrodenetleyici ile kontrol üniteleri tasarlamak diyebilirim, endüstriye yönelik uygulamalar ilk hedefim, yani oyun yazmak benim işim değil, androidi öğrenme amacımda herhangibir android cihaza program yazarak üzerinde bulunan sensörleri, usb-ethernet-dokunmatik-gsm-3g kontrolünü, lcd ile bilgi vermesini kullanmak olacaktır, yani şöyle denebilir; bir android cihazı herhangibir makina ile örneğin usb arayüzünü kullanıp birleştirmek bu makinanın istenen durum bilgilerini almak ayrıca ortamın sıcaklık-hız-konum gibi verileri ile birleştirmek ve android cihaz üzerinde bunu yorumlamak ardından yine android cihaz ile usb üzerinden bu makinayı kontrol etmek ayrıca duruma göre makina durumunu gsm-wireless-bluetooth-ethernet-internet ile isteyen başka bir kişi veya kontrolcüye iletmek ve ondan emir alabilmek, verileri android ekran üzerinden göstermek ekstra seçimler için yine android cihazı kullanıcı girişi olarak direkte kullanabilmek gibi işlemleri geröekleştirmek olacaktır, burada makina veya makinalarda olabilir, en basit örneği ev aletleri gösterilebilir ve ek olarak ev akıllı ev sisteminde düşünülüp kontrol edilebilecek cihazların sayısı arttırılabilir. Bu arada sizin kullanıcı resminizde arm varmış bende bu arm işene yeni giriştim, keil uvision indirdim, bulduğum örnekleri denemeye çalışıyorum, biryandanda deitel in ve prentice hall un c kitaplarını buldum oradan c yi öğreniyorum, arm için stm32f4 discovery kit i çizgi tagem den sipariş edeceğim bakalım hayırlısı. si<de burada konusunu açmışsınız zamanında, biraz önce forumu araştırırken okudum https://www.kontrolkalemi.com/forum/mikroislemciler/64279-stm32f4-discovery.html
 
Son düzenleme:
İyi akşamlar bende STM32F4 çalışıyorum (Hala...).Ama Keil kullanmıyorum Genellikle MikroC for ARM kullanıyorum programlaması rahat diye ama herkes bua ralar bana Keili önerir oldu bakalım hayırlısı belliki zorunlu olarak bende Keile geçeceğim gibi duruyor...
 
Ney neyi neyle nasıl programlar tam çözebilmiş değilim, ordan burdan okuduklarımla keil i seçmiş bulundum, siz söyleyene kadar mikroc ile stm32f programlanacağını bilmiyordum, henüz biryerde karşıma çıkmamıştı, benim anladığım kadarıyla keil uvision da kod yazmak platform değiştirmede kolaylık sağlıyor, kod c ile yazılıyor, kullanılacak denetleyici ile ilgili donanımsal özellikler bilinirse program başka bir denetleyiciye kolaylıkla uyarlanabiliyor, bu söylediklerim sadece benim yanlış anlamamda olabilir bilen biri varsa doğrusunu yazar umarım. Henüz pice yeni başlamış led yak söndür bile yapamayan biri gibiyim bu arm-stmf32-keil konularında.
 
Yok söylediklerinizde yanlış yok hafif bir bilgi eksikliği var şöyle diyeyim normalde keil kullanırken STM32F4ün datasheetini çok sağlam bilip buradaki komutlara göre işlem yapmanız gerek.Fakat MikroC for ARM da birçok kütüphane otomatik olarak tanımlıdır.Bu yüzden KEIL size çok sağlam header yani kütpühane dosyaları yazmanızı öğretir Fakat MikroC biraz hazırcılığa kaçmıştır Bu konuda
 
Öncelikle kusura bakmayın başlık android ama ben konuyu arm a çekmiş oldum, isterseniz yeni başlık açıp orada tartişabiliriz. Benim arm cortex ve c ye geçişteki amacım hazır kütüphane kullanıp çok detaya girmeden hızlıca proje çıkarabilmekti, asm deki gibi her modül için en ince detaya kadar protokolü kendim oluşturacaksam keil in avantajı nasıl olacak şimdi kafam karıştı o zaman neden keil kullanıyorlar MikroC for ARM varken, şimdi biraz MikroC for ARM ı inceleyeyim farkları bulmaya anlamaya çalışayım netten. Bilgilendirme için teşekkür ederim.
 
Keil de register register tanımlama var keilde herşeyi kendiniz oluşturabiliyorsunuz şimdi şöyle diyeyim elinizde LIS1289 TFT LCD ekran var bu normalde mikro C de kütüphanesi yok kendiniz oluştuabilirsiniz veya benzer kılıf ararsınız.
Fakat KEILde uyar mı uymaz mı yok.Eğer Kütüphane yazmasını biliyorsanız her modül için kendiniz ayrı ayrı yardımcı kütphaneler oluşturabilirsiniz.

En basit Kullanım için şöyle diyeyim

Bilim Adamı Ve Büyük Firmalar -> Keil Kullanır Kendilerine has işler için (Çoook fazla datasheet okumak gerekir)
Bizim gibi öğrenciler ve piyasada kullanımı daha rahat ve ucuz bir derleyici için MikroC kullanır.

Öncelikle siz nerede olmak istiyorsunuz ona bakın.

sakın MikroC yi küçük firmalar kullanıyor diye bakmayın çünkü aslında bir çok firma da kendi işlerinde MikroC kullanıyor otomatik tanımla ve Kod temelli olduğu için.Örneğin bir Entegre firmasısınız ürünlerinizi denemek için mikroC değil Keil kullanırsınız Register register işlem yapıldığı için.
 
Aynı işi yapan kodun hem micro c hemde keil ile yazılmış hallerine baktım, mikroc çok daha basit gözüküyor. Ben neredeyim, nerede olacağım, öğrenciyim, en fazla küçük çaplı firma olurum, her iş için kütüphane oluşturmak zaman kaybına neden olur bunu asm de çok yaşadım, fakat keildeki bu problem için üreticinin sağladığı örnek kodlar kullanılıp isteğinize göre değiştirerek uyarlama yapılır ve kullanılır şeklinde bir çözüm sunulmuş, hem bu sayede direk üretici firma yardımı alınmış oluyor diye bir artı eklenmiş bence, tamam mikro c de iyi hoş gözüküyor ama keilde bu çözüm varken neden ikinci-üçüncü parti bir firma ile işi çözmeye çalışalım? Bu durumda biraz daha vakit kaybedip hem micro c hemde keilde uygulama geliştirerek aradaki farki bizzat anlamam gerekecek gibi gözüküyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…