Alçak Mühendis
Usta Üye
Cocuklara cok dikkat etmek lazim ve gerekli tum onlemleri en ust duzeyde almak lazim. Topraklama uzerine katildigim bir egitimde bir çocuğun basindan geçen olumlu bir kaza anlatildi. Cocuk iki ucu acik 2x kabloyu kulaklik yapio oyun oynuyor. Bir ucundaki iki uclari kulaklarina sokuyor kulaklik yapiyor kendine. Buraya kadar sıkıntı yok ama diger uclari da prize sokuyor ve cocuk oluyor. Fazdan gelen akim cocugun kafasini direnc olarak gorup notr den devam ediyor. Olusan direncten dolayi akim cocuga zarar verecek kadar buyuk olmasina ragmen sigortayi attiracak kadar buyuk olmuyor. Notr bos tel oldugundan akimin tamamina yakini notrden donuyor ve topraga kacak cok kucuk oldugundan kacak akim rolesi de atmiyor.ilk ne zaman hatırlamıyorum hareket eder etmez prİze sokmuşum parmağı o zamandan belliymiş elektrikçi olacağım
Ne çok kotuçok kötü
çok kötü
Gecmis olsun cok dikkatli olmak lazim.İlk çarpılmam o kadar önemli değilde son çarpılmam az daha dünya değiştirmeme sebep oluyordu!Bir Elektrik panosunda kablo tamir ederken sağ el yüzük parmağım NH sigortaya değmiş diğer elimdende panodan nötr aldım!Ellerim karıncalanmaya başladı ilerledi karıncalanma boğazıma geldi bağırarak kurtuldum ama nasıl?Elektrik beni kasınca parmağımla NH sigortasını elektrik gelen noktasından yuvadan çıkarmışım yoksa şimdi Ruhuma Fatiha okuyordunuz!
Geçmiş olsunİlk çarpılmam o kadar önemli değilde son çarpılmam az daha dünya değiştirmeme sebep oluyordu!Bir Elektrik panosunda kablo tamir ederken sağ el yüzük parmağım NH sigortaya değmiş diğer elimdende panodan nötr aldım!Ellerim karıncalanmaya başladı ilerledi karıncalanma boğazıma geldi bağırarak kurtuldum ama nasıl?Elektrik beni kasınca parmağımla NH sigortasını elektrik gelen noktasından yuvadan çıkarmışım yoksa şimdi Ruhuma Fatiha okuyordunuz!
Geçmiş olsun
İlk çarpılmam o kadar önemli değilde son çarpılmam az daha dünya değiştirmeme sebep oluyordu!Bir Elektrik panosunda kablo tamir ederken sağ el yüzük parmağım NH sigortaya değmiş diğer elimdende panodan nötr aldım!Ellerim karıncalanmaya başladı ilerledi karıncalanma boğazıma geldi bağırarak kurtuldum ama nasıl?Elektrik beni kasınca parmağımla NH sigortasını elektrik gelen noktasından yuvadan çıkarmışım yoksa şimdi Ruhuma Fatiha okuyordunuz!
amin cümlemizi inşaallahGeçmiş olsun,Cenap-ı Allah korumuş.Cenap-Allah daha büyük kazalardan da hep korusun inşallah.Saygılarımla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?