uzmansel
Üye
Okuldan çıkıp mesleğe ilk başladığım yer bir Televizyon tamircisiydi. Tüner Arızalı bir televizyon geldi Usta açtı kapağını başladı tamire. Çalışırken kablodaki kopukluktan dolayı televizyon ikidebir kapanıyordu. Bordun üzerinden bir kordon lehimledi Uçlarını açtı prize sokturdu çıkmasın diyede bana tutturdu. Diğer fişi çıkardık tabi biz ama onun ucunda Elektrik olduğu ustanın bile aklına gelmemiş. Ben kabloyu tutmaya devam ediyorum yarım saat oldu hala tutuyorum yoruldum tabi. Tutmayı bırakmak için uçlarını düzelteyim öyle prize sokayım dedim. Kabloyu çıkarmadan televizyonun kendi fişini taktım sonra ustanın lehimlediği kabloyu çıkardım. Düzeltmek için ayırayım biraz dedim sağ elimle bir ucu sol elimlede diğer ucu tuttum ayırmak için YERDEYİM...
(Demekki çarpılacağım varmış televizyonun kendi fişini taktığımda yüzde 50 ihtimalle faz nötr çakışmasından Sigorta atabilirdi atmadı doğru takmışım)
Bana 30-40 saniye gibi geldi avazım çıktığı kadar bağırdım .Ama uzta birden bire yere düştüğümü ses falan çıkarmadığımı söyledi. Biraz baygın kalmışım.
(Demekki çarpılacağım varmış televizyonun kendi fişini taktığımda yüzde 50 ihtimalle faz nötr çakışmasından Sigorta atabilirdi atmadı doğru takmışım)
Bana 30-40 saniye gibi geldi avazım çıktığı kadar bağırdım .Ama uzta birden bire yere düştüğümü ses falan çıkarmadığımı söyledi. Biraz baygın kalmışım.