tan er
Üye
Isı kazancı indiksiyon ocaklarında neredeyse %100 dür. Gazda bu oran bildiğim kadarıyla %35-40 civarında.Peki kullanımda doğal gazdan daha hesaplıya gelme ihtimali var mı acaba ?
Isı kazancı indiksiyon ocaklarında neredeyse %100 dür. Gazda bu oran bildiğim kadarıyla %35-40 civarında.Peki kullanımda doğal gazdan daha hesaplıya gelme ihtimali var mı acaba ?
Elektrik birim fiyatı ve doğal gaz birim fiyatı ve tüketenler acısından karşılaştırma yapmak lazım. Yoksa haybeye yatırım olma ihtimali fazla .Isı kazancı indiksiyon ocaklarında neredeyse %100 dür. Gazda bu oran bildiğim kadarıyla %35-40 civarında.
Hocam artık yeni binalarda mutfaklarda gaz tesisatı yok. Yani mecburen ya elektrikli yada indüksiyon kullanacaksınız.Elektrik birim fiyatı ve doğal gaz birim fiyatı ve tüketenler acısından karşılaştırma yapmak lazım. Yoksa haybeye yatırım olma ihtimali fazla .
Böyle bir zorunluluk olması mümkün değil. Bina projesi öyle yapılmıştır büyük ihtimal .Hocam artık yeni binalarda mutfaklarda gaz tesisatı yok. Yani mecburen ya elektrikli yada indüksiyon kullanacaksınız.
indüksiyon ocakların sadece indüksiyona uygun tencerelerle kullanıldığın sakın unutmayın.. yani tabanına mıknatıs yapışmayan hiç bir tencere tava kullanamazsın.Hocam artık yeni binalarda mutfaklarda gaz tesisatı yok. Yani mecburen ya elektrikli yada indüksiyon kullanacaksınız.
Hesaplamıştım:Peki kullanımda doğal gazdan daha hesaplıya gelme ihtimali var mı acaba ?
Ayrı bir taban var uymayan tencereleri onun üzerine koyabiliyorsunuz.indüksiyon ocakların sadece indüksiyona uygun tencerelerle kullanıldığın sakın unutmayın.. yani tabanına mıknatıs yapışmayan hiç bir tencere tava kullanamazsın.
biliyorum ama kolay olmuyor, kendim kullandım indüksiyon ocağını çok hızlı ve harika bir şey. bir saatte pişen yemeği 10 dakikada pişirebiliyorsun.Hesaplamıştım:
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/elektrikli-ocak-mi-tüplü-ocak-mi.148834/#post-971432
Ayrı bir taban var uymayan tencereleri onun üzerine koyabiliyorsunuz.
Yemeğin tadı tüpteki gibi olmuyor diyor kullananlar. Doğru mudur?biliyorum ama kolay olmuyor, kendim kullandım indüksiyon ocağını çok hızlı ve harika bir şey. bir saatte pişen yemeği 10 dakikada pişirebiliyorsun.
pişirme şekline bağlı, yemeği ocak tencere pişirmez; el pişirir. bir de odun ateşini hiç karıştırma, onun keyfi bile başka..Yemeğin tadı tüpteki gibi olmuyor diyor kullananlar. Doğru mudur?
Odun ateşinde demlenen çayla elektrikli semaverin çayı arasında fark var mesela...
Yemeğin 10 dakikada değil 1 saatte pişmesi lazım baba . O zaman yemek değil fast food olur .biliyorum ama kolay olmuyor, kendim kullandım indüksiyon ocağını çok hızlı ve harika bir şey. bir saatte pişen yemeği 10 dakikada pişirebiliyorsun.