Amacımız bu olsa da birden sıçrayamayız büyüyemeyiz emin sürekli adımlarla ilerlememiz gerek.
Gelecek neler getirir bilinmez, belki bu yılın diğer yarısında server bu özelliklerin bir kaçını barındırabilir, bir bakıma yapay zeka; mesajınızı okuyunca aklıma şunu getirtti yurt ıdşında bi öğrenci derslerinden özet çıkaran bi program yazmış ve bir kaç sene önce baya büyük paralara satılmıştı.
Geçen hafta sanırım konuların altında, etiket, anahtar kelime diye kısım görmüştüm. Bu özellik belki fayda sağlayabilir, (bir konuya cevap yazarken cevap yazma altında zaten "benzer konular" kısmı var,) soru soran cevaplayan kişilere yazım esnasında mesajda geçen anahtar kelimelere göre değişen dinamik önceki konular önerilebilir, önceki mesajlarınızda belirttiğiniz gibi gogle ın "bunu mu demek istediniz..." tarzında cevaplayan için referans vereceyi konuyu hatırlatabilir veya kopyalayıp mesajına ekleyebilir.
Diğer yanda hepimiz bireyiz hepimizin günlük dertleri var, kötü geçmiş bir günümüz veya olumsuz aldığımız cevap karşısında ister istemez bunu esas işlerimizde ve forumda da gösteririz. Bu bildiğimiz konuya cevap yazmayarak veya cevaplarken sert dil kullanmak başka üyeleri kırmak şeklinde kendini gösterebilir.
Gönüllülük esasıyla yapılan işin tercüme isteği boyutunu düşünemiyorum maalesef. Zaten öğrenci kardeşlerimiz araştırmadan geçmişte soru sorulmuş cevap veilmiş düşüncesi olmadan, acil lütfen gibi gereksiz başlıklarla soru sorarken soruyu yazmayıp fotosunu ekleyerek kendilerini aştılar... geçende yurt dışında okuyan öğrenci yine resimle soru sormuş, bari soruyu tercüme edeyim bilen cevaplar kısa zamanda sonuca ulaşırım dye düşünmemiş! İnş ben yanılırım.
Son olarak faydalı diye düşündüğüm formüller hesapayıcılar içeren link paylaşayım,
http://www.eeweb.com/toolbox herkesin faydalanması dileklerimle. Saygılar.