İntihar Etmek İsterken Elektrik Akımına Kapıldı

Katılım
10 Eyl 2012
Mesajlar
636
Puanları
1
İntihar Etmek İsterken Orta Gerilim Elektrik Akımına Kapıldı.

İNŞALLAH KURTULUR...


1186878_616315065126585_1068394390_n.jpg

[video=youtube;9LkmrKZKqrQ]http://www.youtube.com/watch?v=9LkmrKZKqrQ[/video]

Yüksek gerilim hattında intihar girişimi

Adnan Menderes Havalimanı girişindeki yüksek gerilim hattının geçtiği direğe tırmanan kişi elektrik akımına kapıldı..

Adnan Menderes Havalimanı girişindeki yüksek gerilim hattının geçtiği direğe tırmanarak intihar girişiminde bulunan kişi elektrik akımına kapıldı. Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'nin açılış törenin tamamlanması ve protokol üyelerinin alandan ayrılmasının ardından sağlık sorunları olduğu öğrenilen 32 yaşındaki İzzet Yurtseven, havalimanı girişindeki yüksek gerilim hattı direğine tırmandı.

Sağlık ve emeklilik sigortası istediğini söyleyen Yurtseven, bölgeye gelen ambulans, itfaiye ekipleri ile çevredeki vatandaşların ikna çabasına rağmen aşağı inmedi. Direğin tepesinde bir süre bekleyen İzzet Yurtseven, elektrik akımına kapıldı. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yurtseven'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

17.03.2014
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
neredeyse izolatörü değiştirecek kadar yaklaşmasına rağmen çarpılmıyor. En sonunda dokununca....

İnşallah fazla bi zayiat vermeden kurtulur
 
İnternetten edindiğim bilgiye göre hat önlem amaçlı açılmış, yani enerjisizmiş. İndiksiyon gerilimiyle çarpıldığı yazıyordu.
Aksi halde, izalatörlere bakılırsa 34,5 kV enerji nakil hattı, en kötü 20 Cm yaklaştığında çarpılırdı.
 
İnşallah ciddi etkisi kalmadan kurtulur. Burada ise arkadaşlar atlama konusunda sanırım hep şunu es geçiyoruz, bu gerilimler için şu kadar volt için şu kadar cm atlama mesafesinden bahsediliyor ama insanın direk üzerinde olduğunu ve bu insanın direk yani dolayısıyla toprakla canlı hat arasında oluşturacağı dirence bakarsak öyle 30-40 cm mesafelerden elektrik bu kadar direnç üzerinden akmayı tercih etmeyecektir ki. Buna benzer pek çok video var internette ve hepsinde de çarpılma ancak dokunmayla ya da iletkene birkaç cm denecek kadar az mesafede gerçekleşiyor çünkü akım zaten demir direğe bile kolay kolay atlamıyor ki yüksek dirençli insanın üzerinden de yol açmıyor.

Hatta bir tanesi var, netliği çok seçilmiyor ama adam çok yüksek gerilim direğine tırmanmış ve 100 küsür bin volt gerilim altında direğe asılıp sallanırken ayakkabıları galiba iletkene değince devreyi tamamlıyor.

Aslında dediğiniz gibi hat açılmış olabilir ama indüksiyon gerilimiyle bu kadar ark oluşur muydu acaba, yani hattı açmayı düşündülerse yakın bir yerde topraklaması da yapılabilirdi. Bana hat enerjili ve dokunmasıyla birlikte kısa devreden açılmış gibi geldi, devamındaki temasta bir atlama yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,403
Mesajlar
926,277
Kullanıcılar
451,929
Son üye
yusufelçi

Yeni konular

Geri
Üst