carpediem81
Üye
İşte bu nokta da elektrik kurumundan olumlu görüşü alınacak deniliyor. Kurum alt yapı yetersiz derse iş tıkanır. Tabi kuruma danışıp iş yapılırsa. Danışılmadan iş yapılırsa artık ilk yangında birileri güme gider.Bana göre bu iş o kadar kolay değil. her şarj istasyonu tesisata ciddi bir yük bunu hesaba katan pek yok sanırım. mevzuat paylaşım kurulum bi şekilde olur ama iş bi yerde tıkanır çünkü elektrik çoğu yerde yeterli miktarda yok
Çıkan sonuç değerlendirmesi o hocam. Ayrıca yazmasına gerek yok.Hocam işaretli kısım hangi genelgede yazıyor merakım o. Birşeyler yayınlanmış ben kaçırmışım sanırım.
Hocam ben öyle sonuç çıkarmıyorum dersemÇıkan sonuç değerlendirmesi o hocam. Ayrıca yazmasına gerek yok.
Mantığı basit hocam. Kısaca:Hocam ben öyle sonuç çıkarmıyorum dersemSana göre öyle sonuç çıkıyor bana göre çıkmıyorla olmaz ki.
Mantığı basit hocam. Kısaca:
Bu iş gerekli izinler tamamsa yap deniyor. Yapılan işin bir sayaca bağlanması gerekiyor doğal olarak.. Budur durum.
Aslında hocam durum pek öyle değil gibi. Avrupa'nın pek çok ülkesinde gözlemlediğim; insanlar lüksten ziyade yaşama kalitesine para harcıyorlar. Tamamen böyle demiyorum elbette. Ha bunun bizde böyle olmamasının nedeni konusunda hemfikiriz. Gelecek kaygısı...Bizim gibi ekonomik olarak fakir ülkelerde araçlara neredeyse on yıllarca biniliyor. Benimde ekonomik olarak refah içinde yüzen bir maddi durumum olsa en fazla 3 sene bindiğim aracın kıçına tekmeyi koyardım. Ama nerede. Oturup ailemin bir ferdi gibi ona da bir gelecek düşünmek zorunda kalıyorum. Dün bir viraja kapalı girmişim. Çok keskin ve yüksek, dışarı doğru çıkıntılı neredeyse üçgen kaldırım yapmışlar. Arabayı caaartt diye çizdim dönüşte. Akşam başıma ağrılar girdi. Bolluk içinde yüzen bir adam olsam koy kıçına rahvan gitsin. Bir tekme de götüne ben atardım arabanın.
Böyle anliyorsan ..Tamam ortak alanlara kurulum yapmak için (bu arada genelgedeki ortak olan şarj istasyonu değil ortak kullanım alanı) gerekli izinleri al kur deniliyor. Bu durumda sayaç zaten kuran kişinin, ücretlendirme sıkıntısı yok. Ortak kullanım için mi yapacaksın o zaman bu işi yapan firmalar var onlarla anlaş onlar kurulum yapsınlar istasyonu ücretlendirme kısmı vs. ticari faaliyetler onda olsun şeklinde yorumluyorum. Yönetim sen ortak istasyon kur ücreti de sen tahsil et şeklinde değil.
Keşke sadece ben öyle anlasamBöyle anliyorsan ..
İşin orası bizi bağlamıyor, yönetim ve sakinlerin kararıdir gerisi.Keşke sadece ben öyle anlasam. Yönetimin izin vermeye gönlü olmayınca istediği şekilde anlamak işine gelir. Diğer türlü anlamak isteyen yönetimler olacaktır elbette. Ne kadar tükettin kardeşim bu ay? 200kWh. Hay hay. Elektriğin kWh ı kaç para? 3 tl. Tamam Borcun 200*4=800 TL e abi 200*3= 600 olmayacak mı? Yooo diğeri de siteye katkı Hadi hep beraber işin içinden çıkalım.
İlk şikayete bakar. Evet istasyon kurulumu için şartlar belli, izinleri alırsınız tamamdır ama ücretlendirme kısmı yaş...Bu arada bizim yönetimde verdiğim örnekteki gibi bir tutumda. E sen aracını şarj edeceksin bize katkısı ne olacak diyorlar açık açık.İşin orası bizi bağlamıyor, yönetim ve sakinlerin kararıdir gerisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?