İzolasyon megeri modeli

akiilhan

Üye
Kolay gelsin. Elimdeki servo, step dc/ac motorların sağlamlıklarını kontrol etmek için izolasyon megeri almam gerekiyor. Alırken dikkat etmem gerekn bir husus var mı?

Birisi bana aşağıda gönderdiğim modeli önerdi. Sizde inceleyip yorum yaparsanız sevinirim.

http://www.gunyuz.com/TR/tes-1600

Bu konuda maddi durumunuzun ne olduğu önemli ; sadece izolasyon değerlerini bilmek sizin için yeterliyse çok pahalı bir meger almanıza ve kullanmanıza gerek yok ; yok tesisin diğer kısımlarında da kullanacaksanız farklı gerilim değerlerinde test yapan kullanışlı megerler var ; 500 V , 1000 V , 5000 V vs gibi ; ama FLUKE markasından şaşmayın derim ölçü aletinde her zaman....

Yalnız bu alette farkı gerilimlerde test yapmıyor mu?

2000MΩ/1000V, 200MΩ/500V, 200MΩ/250V

Koyduğunuz resme pek dikkatli bakmamışım ; küçük tefek bir şey görünce çapsız bir şey sanmıştım ; fena sayılmaz bakdığınız cihaz ; ama 5000 V test yapan bir cihaz olursa kuvvetli akım tesislerinde ( tabi enerji kesikken ) ölçüm yapabilir ; daha sağlıklı yorumlar yapabilirsiniz.....

Kollu megerler çok eski değil mi ya? Birde 8 tane 1,5v Luk pil nasıl 1000v'a kadar enerji üretiyor megerde anlayamadım.

Bu TES'in baya çeşit cihazı var o sitede. LAN kablo test cihazı ilgimi çekti. Yerli mal mıdır bu TES?

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Kullanıcılar
452,662
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Geri