Sn Bigpasha 7.maddede yazdıklarıyla güzel bir noktaya temas etmiş. Taşeronların büyük çoğunluğu sadece para kazanma odaklı çalışır dolayısıyla yapılan iş çoğu zaman istenildiği kalitede çıkmaz. Teknik konularda işin sahibiyle patronun değil sen muhattap olacağın için sıkıntılar başlar. Birde bakarsınki tehlikeli sahnelerin vazgeçilmez dublörü oluvermişsin Elinden geldiğince dürüst ve kurnaz olmaya çalış sana benim tavsiyem budur.
 
Şantiyeci olarak başlamayın bence.Şantiyede başlayıp devam edilirse proje kısmı eksik kalıyor.
bu işe girmeyin demiyorum tabiiki.
bigpasha nın dediği gibi bir daha kurtulmanız zor olur.
proje bürosunda başlayın.piyasa da daha iyi takip edilebilir.
Arasıra şantiyelere gidersiniz,ısınma turları.Bence böylesi daha iyi.
Ama seçme şansı herzaman olmuyor maalesef.
hele birde yapı olarak çekingen bir yapısı varsa kişinin işi daha zor.
Bilgini çeneye dökeceksin. Girişken olacaksın.
Sorumluluğunun çerçevesini iyi bileceksin.Yoksa kendi sorumluluğunu yıkmaya çalışacak hevesliler çıkacaktır.
O anı kurtaracağım diye doğruyu söylememezlik yok.Açık olun.
İş hayatında özellikle işlerin hızlı aktığı ortamlarda kişilik bilgi den daha önemlidir.Eksik bilgin var diye ,bunun altında ezilmemeli.Bilmiyorsan bilmiyorsundur.
karşıdakine bunu hareketlerinle belirt , ezmesine izin verme.
Yabancı dil mutlaka öğrenilmeli.Dil artık yardımcı eleman olmaktan çıktı,
başlı başına bir meslek oldu neredeyse.
 
Herkese aciklamalari icin tesekkurler. Turkce karakterler icin de pardon.
 
Slm Ben şantiyede kontrol mühendisi olarak işe başladım ve ilk şantiye deneyimim banada bir kaç tavsiye verirseniz sevinirim.
 
-İş güvenlik kurallarına her zaman uy ve uygulat,
-Yaptığını yaz,yazdığını yap,
-Ayrıntıları gözden kaçırma,
-" Ben " değil," biz " diyerek çalış,
-Astlarının görüşlerini dinle ve onlara değer verdiğini hissettir,
-Mesleğinin doğrularından taviz verme,
-İnsan ilişkilerine birinci sırada önem ver,
-Masanda evrak biriktirme,
-Her sabah,ilişkide olduğun insanlarla MUTLAKA tokalaş,
-Dedikoduya vakit ayırma.
 
ct öncelikle hayırlı olsun diyorum ustalarım varken bana düşmez ama şantiye deneyimi olan biri olarak her şeyden önce güvenlik.çünkü hiçbirşey insan canından daha kıymetli değildir.baret mutlaka takmaya özen göster.linye için testleri yaparken kabloları mutlaka silinmeyecek şekilde kodlanmasını sağlarsan (benim en çok zorlandığım konu olmuştu)iyi olur.İşi mutlaka kontrol et güvensizlikten değil "her insan hata yapabilir"sözünden hareketle benim de ekleyeceklerim bu kadar başarılar tekrar
 
Evet, kablo etiketleme çok önemli.sonra kedi gibi tırmalarsınız
teknik olarak bilinen şeylerin dışında(topraklamanın olması,kaçak akım
cihazlarının şantiye panolarında olması,panoların kilitli olması,
kabloların yerlerde sürünmemesi vs..)şu anda şantiyede çalışan arkadaşlar, iş güvenliği ile ilgili formlar, belgeler hakkında biraz bilgi verin.güncel durum nedir,
kim hangi belgeleri hazırlıyor,müteahhit ne yapıyor,taşeron Elektrik firmaları ne yapıyor
ya da ne yapmıyorlar
 
bir de not tutmak çok önemli söz uçar yazı kalır hem çok fazla zihniniz kurcalanmaz.bilgiler kalıcı hale gelir.bir de teori ile pratik arasında fark vardır.bunun bilinciyle hareket edersin kolaylık sağlar.insan ilişkilerinde başarılı olursan işinde de başarılı olabilirsin diye düşünüyorum.yani astlarınla iyi anlaşırsan performans artacaktır.umarı naçizane fikirlerimin sana yardımı dokunmuştur.
 
Hayırlı olsun ct.
Arkadaşların dedikleri sonuna kadar doğrudur.
sen bir mühendis olarak tabiki ustalara tek tek bu nedir,ne işe yarar, neden böyle yapıcaz gibi soruları soramıyacaksın, neden dalga geçerler dimi ? Mutlaka etrafında işini bilen samimi olduğun bir adet mühendis yada usta vardır.Sebebini sorguladığın herşeyi fotorafla.

Şu anda bir AVM yapıyorsunuz,proje dışına kesinlikle çıkılmıyacak bir yer.Olaki üst'lerin geldi onu oraya değilde Şuraya yap,Şurayada ilave şunları koy gibisinden taleplerle gelebilirler,sende kırmadan nazik bir şekilde istenilen şeyleri duruma göre proje değiştirilecek yada yazılı bir tutanak tutarak aranızda yapabilirsin. Yani söz ile iş yapma herşeyi belgele.

Elinden fotoraf makinasını düşürme her şeyi kare'le.
Ustalarla iyi geçinmeye çalış,aksi halde vay haline unutmaki iş ustada biter.Bugün iş biter usta gider yarın mühendis olarak sen kalıcaksın,firma seni tanır ustayı tanımaz.

Arkadaşın birtanesinin dediği gibi her an sahada olupta saha ekibini sıkıntıya sokma günde 1 defa,2 günde 1 defa sahaya çıkman senin saha ekibi üzerindeki ağırlığını korumana fazlasıyla yeticektir.

ve son olarak sorumlusu olduğun şantiyede çalışan gerek saha gerekse ofis arkadaşlarından gelen talepleri mümkün mertebe cevaplamaya,yardım etmeye çalış.
 
Arkadaşlar aktraımlarınız çin teşekkür ederim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…