Şarj Aletinde Eriyen Parça Nedir?

lovomr

Üye
Lenovo'nun orjinal sarj aletine sahibim. Kablosuna takildim, kablosuna bir sey olmadi ama sarj aletinin priz yeri birazcik yamuldu ancak duzeltebildim. Sonra prize taktim, sigortalar atti. Tekrar taktiktan sonra calismadi, icini actik. Bir sey yanmis ve erimis ama cok elektrik bilgim olmadigi icin buraya danismak istedim.
20210206_133404.jpg

Devreyi temizleyip ne olduğunu incelemen lazım. Sigorta yanmış olabilir ama neden yanmış onu anlaman lazım. Bence o yeşil kablo yanlış bir yerlere deymiş

o şarj aleti birazcık değil fena yamulmuş, düzelteyim derken de zarar vermişsin, bir elektronikçi arkadaşa git güzelce temizler ve yeni bir sigorta takarsa çalışma ihtimali yüksek, umarım kısa devre olduğunda başka yerler de zarar görmemiş olsun.

Sigorta bu hale gelmez.

Orda sigortanin yaninda varistor var. Muhtemelen varistor yanmis ve kisa devre olmus. Bu esnada sigortayi attirmis.

Yanan parcayi sökün orayi temizleyin. Alt pcb ye bakin kurtarilacak gibimi goruruz. Ayrica geri kalan kisimda kisa devre varmi gormek lazim.

Elektronik bilginiz belli bir seviyede degilse sagliginiz icin destek almanizi oneririm.

Devreyi temizleyip ne olduğunu incelemen lazım. Sigorta yanmış olabilir ama neden yanmış onu anlaman lazım. Bence o yeşil kablo yanlış bir yerlere deymiş
Bir elektrikciye gosterecegim.
o şarj aleti birazcık değil fena yamulmuş, düzelteyim derken de zarar vermişsin, bir elektronikçi arkadaşa git güzelce temizler ve yeni bir sigorta takarsa çalışma ihtimali yüksek, umarım kısa devre olduğunda başka yerler de zarar görmemiş olsun.
Umarim, uygun bi zamanda goturecegim.
Sigorta bu hale gelmez.

Orda sigortanin yaninda varistor var. Muhtemelen varistor yanmis ve kisa devre olmus. Bu esnada sigortayi attirmis.

Yanan parcayi sökün orayi temizleyin. Alt pcb ye bakin kurtarilacak gibimi goruruz. Ayrica geri kalan kisimda kisa devre varmi gormek lazim.

Elektronik bilginiz belli bir seviyede degilse sagliginiz icin destek almanizi oneririm.
Hocam fotograflamami istediginiz bir yer var mi? Cok bilmiyorum, yarin bir temizlerim cok ugrasmam dediginiz gibi tehlikeli.

Internette aynisi var ama ne gondereceklerini bilemiyorum, belki imitasyon gonderirler guvenemiyorum. Baska sarj aletlerine de bakacagim.

Sarj aletinin degerleri: 20V 3.25A

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,686
Kullanıcılar
452,387
Son üye
fevzican

Yeni konular

Geri