Hamdiiersknn
Üye
Piller Seri bağlılar. Normalde 3 pil ile calisiyor ayni pillerden 3 adet daha var bende. 6 adet seri bağlayıp 7805 voltaj regulatoru kullansam cikisinada 1n4001 diyot baglasam bir adet (diyotun 0,65 gerilim kestiğini biliyorum yanlis biliyorsam duzeltin lutfen) bi sorun cikarmi. 4 adet siradan kalem pil ilede çalisiyordu kart. Kafama takilan bu akım olayi sinirlayiciya falan gerek varmi. Daha once ayni karttan yaktim çünkü 5v1 zener diyot bagladim 5 volttan fazlasini gecirmez diye 12v verdim verdigimle entegrenin yanmasi bir oldu.Bu uc pil muhtemelen seri baglidir. Bu piller nikel pil ise 1.2 volttan toplam 3.6 volt 800 ma dir.
Eger piller ( hic gormedim ama ) paralel bagli ise 1.2 volt 2400 ma yapar.
Paralel mi serimi netlestirip ona gore dusunmek lazim. Nikel ve seri ise onlarin yerine 1 adet lityum pil takılabilir. Sarj olayinida disinmek gerek tabiki.
Çünkü iki giriş var birine maksimim 5 volt girmesi gerek diğerine 5v üzeri girmesi gerekNeden her iki 3'erli grubu paralel bağlamak yerine 7805, diyot vs. uğraşıyorsunuz anlamadım.
O halde seri bağladığınız pillerin aralarından uç çıkartarak kullanabilirsiniz.Çünkü iki giriş var birine maksimim 5 volt girmesi gerek diğerine 5v üzeri girmesi gerek
Çok mantıklı [emoji106] tesekkur ederim boş yere ugrasacaktim yoksa. Peki bu 3 pili sarj eden adaptor ile 6 pili seri haldeyken sarj edebilirmiyim? Adaptor yanarmi ya da pil sarj olurmu. Bu arada ayni adaptorden iki adet var.O halde seri bağladığınız pillerin aralarından uç çıkartarak kullanabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?