Bence proje mükemmel bir fikir üzerine kurulmuştu. Bu yüzden peşini hemen bırakmam. Bir şekilde şarj edeceğimOda sicakligi ile ortam sicakligi farki cok dusuk bu sekilde sahsi fikrim mumkun olmadigidir.
Konuyu izliyor olacagim.
Hiçbir fikrim yok. Ben de fikri olanları arıyorumbilimsel bakarsanız güç nedir?
P=VxI voltajınız 0.05 akımınız nedir 5 yada 10 miliamper olsun. Gucu hesaplayalım. P=0.05 x 0.020=0.001 watt yani 1miliwatt bu guçle jondansator bile zor şarj edersiniz
Sizin hesabınız nedir ? Nasıl şarj edeceksiniz hangi guçle ?
Sağ olunaramaya devam ama makul seyler arayın. zamanınızı iyi değerlendirin.
25Arkadaşlar ortalama 0,05V gerilim çıkışı sağladığım termoelektrik soğutucu ile 3,7V'luk bataryayı şarj etmem gerekiyor. Bunun için bir şarj cihazının düşürücüsünü çıkardım elimde sadece Kondansatör kaldı. Yani 0,05V gerilimi bataryaya depolamak için sadece elektrolitik kondansatör kullanıyorum. Deney yaptım ve bataryanın doluluğunun artması gerekirken azaldığını gördüm. Bataryanın gerilimi yüksek olduğu için akımın bataryaya akmak yerine bataryadan aktığını düşündüm ve danıştığım insanlar da bunu doğruladı. Tek yönlü akım sağlayayım belki olur diye diyot kullandım. Diyot da direnç sağladığı için 0,05V'u zank diye sıfırladı. Voltajı yükselt öyle depola dediler. Voltaj yükselticilerin giriş voltajları en az 1V. Yani benim bir şekilde bu bataryayı bu alet ile depolamam gerek. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bunlar da değerleri.
25ve 50 lerde 14 ve üstü voltaj iyi hatta çok iyi yeterli, arkadaşlar sanırım gözünüzden kaçmış!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?