Şarj olması gerek

Oda sicakligi ile ortam sicakligi farki cok dusuk bu sekilde sahsi fikrim mumkun olmadigidir.

Konuyu izliyor olacagim.

bilimsel bakarsanız güç nedir?

P=VxI voltajınız 0.05 akımınız nedir 5 yada 10 miliamper olsun. Gucu hesaplayalım. P=0.05 x 0.020=0.001 watt yani 1miliwatt bu guçle kondansator bile zor şarj edersiniz

Sizin hesabınız nedir ? Nasıl şarj edeceksiniz hangi guçle ?

daha öncede soylediğim gibi peltierlerden seri ve parale bağlantı yapmalısınız. Sıcaklık farkını arttırmalısınız.

bilimsel bakarsanız güç nedir?

P=VxI voltajınız 0.05 akımınız nedir 5 yada 10 miliamper olsun. Gucu hesaplayalım. P=0.05 x 0.020=0.001 watt yani 1miliwatt bu guçle jondansator bile zor şarj edersiniz

Sizin hesabınız nedir ? Nasıl şarj edeceksiniz hangi guçle ?
Hiçbir fikrim yok. Ben de fikri olanları arıyorum

Son düzenleme:
:) aramaya devam ama makul seyler arayın. zamanınızı iyi değerlendirin.

Arkadaşlar ortalama 0,05V gerilim çıkışı sağladığım termoelektrik soğutucu ile 3,7V'luk bataryayı şarj etmem gerekiyor. Bunun için bir şarj cihazının düşürücüsünü çıkardım elimde sadece Kondansatör kaldı. Yani 0,05V gerilimi bataryaya depolamak için sadece elektrolitik kondansatör kullanıyorum. Deney yaptım ve bataryanın doluluğunun artması gerekirken azaldığını gördüm. Bataryanın gerilimi yüksek olduğu için akımın bataryaya akmak yerine bataryadan aktığını düşündüm ve danıştığım insanlar da bunu doğruladı. Tek yönlü akım sağlayayım belki olur diye diyot kullandım. Diyot da direnç sağladığı için 0,05V'u zank diye sıfırladı. Voltajı yükselt öyle depola dediler. Voltaj yükselticilerin giriş voltajları en az 1V. Yani benim bir şekilde bu bataryayı bu alet ile depolamam gerek. Yardımcı olursanız sevinirim.
knpDdq.png

Bunlar da değerleri.
25.santigrat:ve 50.santigrat:lerde 14 ve üstü voltaj iyi hatta çok iyi yeterli, arkadaşlar sanırım gözünüzden kaçmış!

25.santigrat:ve 50.santigrat:lerde 14 ve üstü voltaj iyi hatta çok iyi yeterli, arkadaşlar sanırım gözünüzden kaçmış!

voltajın 200v bile olsa ufak bir yükte 0 a iner zaten diyotun direncinde oyle olmuş. bu şekilde şarj olmaz

3.7v luk pil demişsin buradan anlaşılıyorki lityum ion yada polimer bir pil. uygun voltaja gelsen bile bu pili kafana göre şarj edemezsin lityum pil şarj tekniklerini ve devrelerini araştır.

genellikle insanlar hep aynı hatayı yapıyor. voltaj yüksek olduğunda herşey bitmiyor malesef. manyetolu çakmaktada 3000-5000v var ama akım yok dolayısıyla güç yok. bataryada şarj devresine göre bir yüktür neticede.

Forum istatistikleri

Konular
129,890
Kullanıcılar
452,774
Son üye
ismailkartal0369

Yeni konular

Geri