Şarjlı matkap mosfet sorunu

yunusx

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2007
Mesajlar
880
Puanları
56
Hundai marka sarjlı matkabın tuş bölümündeki P75nf75 mosfet zorlanınca bozuluyor datasheette 80 amperlik olduğu yaziyor mosfet n tipi bu sorunu gidermek için ne tavsiye edersiniz bütün hundai marka matkaplarda bu sorun oluyor.
 
Daha güçlü mosfet takılabilir veya 2 tane paralel bağlanabilir.

Eğer batarya eskiyse ondanda kaynaklanabilir. (Gerilim düşğmü sebebiyle Mosfet gate ucu yeterli gerilime ulaşamaz.)
Bu durumda logic tip mosfet kullanmak faydalıdır. Yani 1.5 - 2 volt gate treshold voltajı olan. örnek irlz44.

Isınmadan kaynaklanıyorsa soğutucu büyültülebilir.
 
Son düzenleme:
Elektrik motoru fırçaları sorun olmus olabilir komur tozu firca arasina kollektore dolmus olabilir o nedenle oncelikle motorunuzu kontrol ediniz.

80 amperlik mosfet bu akimin uzerine cikabilmeniz icin neredeyse o batarya ile kisa devreye gitsenizde bu akima zor cikarsiniz.

motorunuzu kontrol ediniz.
 
Onlarda sorun yok yerine taktigim mosfet calisiyor sorun olmadı,bu mosfet sahte olabilir mi
 



mrb bendede black decker şarjlı matkabı var
ondada P60NF 06 mofset var.
benim matkapta ki sorum tetiğe biraz basınca çalışıyor yarım basınca diyelim.
tetiğe tam bastığımda power supply i kısa devreye geçiriyor.

mofseti ölçmedim ben tetik mekanizmasından şüphe etmiştim.
 
Nasil bir power supply bu kisa devreye gecen. Genelde sarjli matkaplar sıkma esnasinda ciddi akimlar cekebilir yada kalkis aninda.

Siz basil vir power supply ile test ediyorsunuz?
 

Merhaba. Bu power supply'dan kastınız bir PC PSU'su ise etiketinde yazan 12 volt ;.... amper anma değeriyle, siz tetiğe tam güçle bastğınızda amper değeri çok düşük geldiği için kısa devre algısıyla (Black decker'daki dc motorun o anda çok fazla amper talebi olup çok çektiği için) bu PSU kesilmiş olabilir. Amper değerini, bu dc motorun çalışırken azami zorlanma şartlarını ve tetiğe sonuna kadar basılma durumunu gözeterek daha üst değerlerdeki amper değerli olanıyla seçtiğinizde PSU'da herhangi bir kesilme olamayacaktır. (PSU'daki kısa devre veya aşırı akım koruması bu şartlarda devreye giremeyecektir.)

Tetik mekanizmasıyla direk ilgili olduğunu pek sanmıyorum, çünkü olmuş olsaydı yarım basılan tetiklenmede çok sağlıklı (Veya yarım değerde) çalışması hiç söz konusu olamazdı diye düşünüyorum. Kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…