Ground hattının belirlenmediği durumlarda GROUND hattından bahsedilemez.
İzolasyon tekniği kullanılmadan ground hattından bahsetmek doğru değildir.
Ben teşekkür ederim, bildiğim kadarıyla paylaşmaya çalışıyorum sadece.Teşekkür ederim yanıtınız için. Lakin 320 Volt Çıkış, 1200 Watt değerinde bir smps yerine sürücü içerisine girişe 220V 30mA kaçak akım rölesi implement edilir daha iyi ve daha mantıklı geliyor bana. En azından smps nin gerektirdiği bir o kadar Elektronik komponent de gerekmez.
Motorlarda bu gibi tehlikeler bulaşık makinesi motoru ya da çamaşır makinesi motorlarında dahi mevcut. Onlar da trafosuz ham haliyle şebeke gerilimi ile besleniyorlar.
Ben teşekkür ederim, bildiğim kadarıyla paylaşmaya çalışıyorum sadece.
Bu motor şebekeden direk besleniyor, k.a.r. vs. doğru bir benzetme değil ama
düşünce haklılık payında var.
Zaten misal 5kW asansör motorunu süren bir sürücün var ise bu sürücünün çıkıp motora giden uçları tehlikesiz olamaz ama
bu demek değilki ne gerek var sürücü katı ile işlemci arasını izole etmeyelim.
Nedenlerini anlatmaya ne gücüm nede bilgim yeter, dediğin gibi tamamen izolasyonsuz sürende vardır hatta ama
bunu anlatabilmeye hiç gücüm yetmez.
En basiti zaten şebekeyi doğrultup kapasitöre grdin ve buna bir yük bağladığında 320V göremezsin,
320V şebekenin tepe değeri sadece.
Şebeke gerilimi etkin değer şeklinde araştırabilirsin.
Eksi kutbun ground ya da sıfır potansiyelde olduğunu söyleyebilirmisin?Tam olarak köprü diyot ile doğrultulan enerjinin - ucundan bahsediyorum. GND değil de, - kutup olarak da düzeltilebilir ifade.
Eksi kutbun ground ya da sıfır potansiyelde olduğunu söyleyebilirmisin?
K.a.r. ın bir avanyajı olmaz çünkü izolasyon trafosu yerine kullanılamaz.
Smps tasarımı yaptırmana gerek yok.
Yaptırırsında sıkıntı zaten yüksek güçlerde malzeme fiyatıda yükseliyor.
Bedavayada tasarlatsan çok bir şey değişmiyor.
Benim anladığım 3-5 kW bir motor sürücü yapmak istiyorsun ve nasıl daha ucuza maledebiliriz sorusu var
Yüksek güçlerde zaten besleme senin düşündüğün gibi şebekenin doğrultulmasıyla elde ediliyor,
sonrası smps dede olduğu gibi bu DC gerilimi anahtarlayarak yapılıyor.
...
Ground hattını farzedemezsin. Ground hattını sadece ve sade belirleyebilir ve tespit edebilirsin.Hayır, doğru olmasa da teoride sadece GND farz edilebilir.
Ayrıca AC gerilimde tek uca artı ya da eksi diyemezsin. Faz hattında hem artı hem de eksi polarite mutlaka olacaktır.
Köprü diyot kullanmakla artı ve eksi polariteleri bir yönde tanzim edebilirsin.
K.a.r. ın bir avanyajı olmaz çünkü izolasyon trafosu yerine kullanılamaz.
Smps tasarımı yaptırmana gerek yok.
Yaptırırsında sıkıntı zaten yüksek güçlerde malzeme fiyatıda yükseliyor.
Bedavayada tasarlatsan çok bir şey değişmiyor.
Benim anladığım 3-5 kW bir motor sürücü yapmak istiyorsun ve nasıl daha ucuza maledebiliriz sorusu var
Yüksek güçlerde zaten besleme senin düşündüğün gibi şebekenin doğrultulmasıyla elde ediliyor,
sonrası smps dede olduğu gibi bu DC gerilimi anahtarlayarak yapılıyor.
...
Nötr olmadığına göre eksi de olsa artı da olsa bir potansiyel farkı olacaktır.Kesinlikle doğrultulduktan sonraki - kutuptan bahsetmiştim zaten. Sonuçta nötr olmasa da devreyi tamamladığında tek faz dahi kısa süreli birden fazla kutup rolüne bürünebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?