Başlığı değiştirdim, şimdi daha anlaşılır oldu sanırım.Merhaba, deyim baslik ters olmus neyse, battery back up diye yazarsaniz semalara da ulasirsiniz. Buradaki gucler az diyebilirsiniz fajat mantik ayni.
Başlığı değiştirdim, şimdi daha anlaşılır oldu sanırım.
@kaygısız, aküler solar şarj kontrol cihazı üzerinden güneş panelleri aracılığıyla şarj olacak. Eğer uygulama çapını büyütüp akıllı inverter alsam onlarda hem panelden hem de güneşlenme harici zamanlarda şebekeden aküleri şarj etme durumu da var. Fakat ben tam olarak bunu istemiyorum. İnvertör kullanmayacağım. Amacım aküleri az kullanma ve koruma adına sadece şebeke olmadığında devreye girmelerini sağlamak. Başlangıçta biraz kulağı tersten göstermek gibi şu an şebeke olmadığı için ters düşünmüşüm. Yani şu an aküden beslenecek ve müracaat etmiş bulunduğum şebeke elektriği gelince öncelik şebekede olacak.Sıfır geçiş yani kesintisiz isterseniz bataryanıza 12 volt 30 amperlik led adaptörünü 13.5 volta ayarlıyarak bağlayın. Beslemenizi aküden yapın led adaptörü beslemenizi ve akünüzü şarz eder Elektrik kesintisinde akü devreye geçer. Elektrik kesintisinde çalışmasını istediğiniz cihazların çektiği akımları ölçün ve ne kadar desteklemesini istiyorsanız o güçte bir batarya seçin. Bütçeniz uygun ise süreyi iki katına çıkarın.
@by lent, "Şebeke olmadığında ups teki gibi aküden beslemeyi sağlamak?" burada ups (offline kesintisiz güç kaynağı-kgk) diye bahsetmemin sebebi, kgk larındaki sistem tam istediğim şekilde çalışıyor. Şu an bende offline bir güç kaynağı var, pc ve monitörüm ona bağlı. Elektrik kesintisinde aküsündeki DC12V 7A gücü içindeki inverter aracılığıyla devreye sokuyor ve sağladığı 220AC ile bu geçişi bilgisayar hissetmiyor, hissetse de çaktırmıyor.evet oldu derken ups nereden cikti. Ups cikisi zaten 220vac degil mi? Cevabim degismeyecek ayni kalacak .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?