Şebeke Su Jeneratörü

Teknik ve bilimsel cevaplar arıyorum!

Ben boruyu tıkamıyorum orada bir ana su sayacı olduğunu varsayin.yani hattaki jeneratorun bir turbini olacak suyun yolunu kapamayacak.
Karedeş sen jeneratörün çalışma şeklini biliyorsundur. Su sayaçları minimum direnç oluşturacak şekilde yapılır. Sen jeneratörden akım almaya başlayınca jeneratör ters bir manyetik alan oluşturup zor dönmeye başlayacaktır. Bu suyun geçişini yavaşlatacaktır yani boruyu tıkayacaktır.

Karedeş sen jeneratörün çalışma şeklini biliyorsundur. Su sayaçları minimum direnç oluşturacak şekilde yapılır. Sen jeneratörden akım almaya başlayınca jeneratör ters bir manyetik alan oluşturup zor dönmeye başlayacaktır. Bu suyun geçişini yavaşlatacaktır yani boruyu tıkayacaktır.
Bu güzeldi işte.zorlanmaya başladım.evet su sayaçları minimum direnç oluştururlar.sonuçta sayaçlar bir numarator gibi kucuk dişlilerle sayı çarklarının donmesini sağlar.İşte benim sistemde jenerator kitlense bile turbin yapısı gereği şebekeyi minimum zorlayacak şekilde dizayn edilecek.

Sen diyorsun ki türbin dursa da su pallerin aralarından akacaktır. Evet akar eline bi hortum al ve sıkıştır nasıl aktığını gör, türbin palleri borunun yarısını tıkayacaktır en az.

Buyrun iki kelimede siz yazın lütfen.
HES ler nasıl çalışır bir araştır, belediyeler şebeke suyunu nasıl dağıtıyor onu da araştır, ve sen bir UPS beslemesinden bahsediyorsun, neye ne kadar enerji gerekiyor hesapla ve otur düşün ben o türbünleri nereye koyabilirim diye. senin bu dediğin tekne denizde gidiyor ve sen deniz saldığın pareketeyi dinamo yapsam teknenin Elektrik ihtiyacını karşılar mıyım diye soruyorsun

HES ler nasıl çalışır bir araştır, belediyeler şebeke suyunu nasıl dağıtıyor onu da araştır, ve sen bir UPS beslemesinden bahsediyorsun, neye ne kadar enerji gerekiyor hesapla ve otur düşün ben o türbünleri nereye koyabilirim diye. senin bu dediğin tekne denizde gidiyor ve sen deniz saldığın pareketeyi dinamo yapsam teknenin Elektrik ihtiyacını karşılar mıyım diye soruyorsun
Sizden yeterli teknik bir bilgi alamadım maalesef.Ben araştırma yapıyorum.ama heslerle benim proje farklı hocam.bölgesel bir enerji dağıtım projesinden bahsediyorum.Lütfen şu 70 ler 80 ler döneminin makaraya alma,olmaz yapamassın deyişlerini bıraksak.

Kardeş kimse sana yapamazsın demiyor fiziksel olarak yapacağın şeyin ihtimali yok diyor. Senin jeneratör matık olarak su pompasının ürettiği basıncı emecek. Bu kadar basit. Ha su bir depoya basılıp oradan dağıtılıyorsa iniş hattına koabilirsin potansiyel enerjiden faydalanırsın ama bu sefer suyu yavaşlatacaksın.

Sizden yeterli teknik bir bilgi alamadım maalesef.Ben araştırma yapıyorum.ama heslerle benim proje farklı hocam.bölgesel bir enerji dağıtım projesinden bahsediyorum.Lütfen şu 70 ler 80 ler döneminin makaraya alma,olmaz yapamassın deyişlerini bıraksak.
kusurumu bakma ben tamirciyim, sadece bozulan şeyleri tamir ederim. oluru da bilirim olmazı da, bir teorisyen olarak değil de bir pratiker olarak cevap veriyorum senin dediğin olmaz, yapılamaz mı? yapılabilir verim alınır mı? getir ve götürü hesabı yaptığında attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmez.

Kardeş kimse sana yapamazsın demiyor fiziksel olarak yapacağın şeyin ihtimali yok diyor. Senin jeneratör matık olarak su pompasının ürettiği basıncı emecek. Bu kadar basit. Ha su bir depoya basılıp oradan dağıtılıyorsa iniş hattına koabilirsin potansiyel enerjiden faydalanırsın ama bu sefer suyu yavaşlatacaksın.
Bende diyorumki pompanın önünde binlerce su sayci olan bir hatta benzer emilmeler zaten olur.ben akışa kapatmiyorum turbin donecek su akacak yine.
kusurumu bakma ben tamirciyim, sadece bozulan şeyleri tamir ederim. oluru da bilirim olmazı da, bir teorisyen olarak değil de bir pratiker olarak cevap veriyorum senin dediğin olmaz, yapılamaz mı? yapılabilir verim alınır mı? getir ve götürü hesabı yaptığında attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmez.
Hocaam 😁 neden olmaz,,,,?

Tabi konuyu her turlu analiz etmeye hazirim.şebeke suyu pompalarina ekbir karşı basınç olacaktır.ama bu o anda zaten olabilecek bir durum değilmidir.mesela 10.000 haneleli bir ilceye su basiliyor.o anda butun hanelerde diyelim %100 tuketim var ve ana sebeke pompasi 10 barda basiyor.Ve bir sure sonra tuketim %50 ye düştü basinç yani karşı direnç oluştu e bu durumda pompa 10-15 bara ayarli ise basinc yukselince ya duracak veya sistem ne ise basinci dusurecek.
Benim jeneretorleride karşı direnc gibi düşünebiliriz ozaman diye dusunuyorum...

Sorun verim konusunda zaten biz senin söylediğinle ürettiğimiz enerjiyi 500 kw farz edelim. Bu enerjiyi üretmek için harcadığın enerjiden bahsediyorum. Sanırım kaçırdığın nokta bu verimi anlatmak için basit bir örnek vereyim

50 tane 5 litrelik su bidonu düşün tamamı boş bir tane de elinde 5 litrelik içi su dolu bir bidon düşün, sana şunu desem elindeki 5 litre suyu 1 defada diğer bidona aktararak dökeceksin önce birinci bidona sonra ikinci sonra üçüncü en son 50. bidona geldiğinde kalan su miktarı ne olur sence. Her bidonda muhtemelen 15-20 mililitre su kalır toplamda 4-4,5 litre suyun kalır son bidonda çünkü istesen de istediğin kadar zorlasan da suyun tamamını bir sonraki bidona dökemeyeceksin işte bu dökemediğin su miktarı kayıptır. Biz buna verim deriz verim verilen enerji =alınan enerji olarak hesaplanır. Sen akü invertör gibi cihazlarla aktarılmasından bahsetmişsin bunlarında kendi kayıpları (yani verim olayı var.) bu cihazların kayıplarını hesaba katmadım sadece giren çıkan enerji olarak da düşünürsen işe yaramadığını göreceksin. Dediğimi düşün eline bir bardak su al tamamını içmeye çalış bardağın dibinde mutlaka damlalar kaldığını göreceksin. Suyun tamamını içmeye kalksan daha fazla enerji harcayacağın için teorin çok mantıklı değil açıkçası.

Son düzenleme:
Bende diyorumki pompanın önünde binlerce su sayci olan bir hatta benzer emilmeler zaten olur.ben akışa kapatmiyorum turbin donecek su akacak yine.

Hocaam 😁 neden olmaz,,,,?
nereden başlasam nasıl anlatsam ben beceremem ya, sen bir prototip yap bize göster nasıl olmayacağını yada olacağını. ( ha bu arada ben hoca filan değilim sana dua öğreteyim ibadet etmeyi öğreteyim)

Forum istatistikleri

Konular
129,829
Kullanıcılar
452,656
Son üye
kontrolkalemi355
Geri