Şebeke ve Jenerator

jeneratör hızı uyarma ile mi ayarlanir?
 
evet aynen
öle ana birleşen uyarmadır.mesela;yük aniden azaldı nasıl hızı sabit tutacaksıntorku artıran birleşenleri dengeleyerek yani yakıt onuda uyartıma göre yapmalısın.gerçi ben şu an bu işi o kadar basite indirdimki. ama o kadar çok birleşke varki onklar uyarmayı oyakıtı oda hızı kontrol ediyor.diyorumya ne kadar detay istediğinizi bildirin olmazmı.neyse buraya kadar tamamdır umarım çünkü devamında senron da olmadığından faz kaymasıda yüksek valtajda dengesiz yıldız noktası oluşturacağından yıldız noktasından toprağa kaçak olacaktır. zannedersem kaçak akım rölesinin çalışma prensibi buydu.
 
Son düzenleme:
coşkun arkadaşımdan özür diliyorum.ve bu işin dışına çıkmaya karar verdim biz sana yardım edeceğimize birbirimize birşeyler ispat etmeye döndü lütfen sen ve electric arkadaşım eni affedin ikinizden de özür diliyorum.eğer başka birşeye ihtiyacın olursa lütfen ban mailden msn den ulaşabilirsin
******@hotmail.com
msn de daha hızlı yardımcı olabileceğimi sanıyorum
tekrar herkezden özür diliyorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
rica ederim kogen, haklısın belki ispat etme değil kesinlikle ama, ben emin olamadığım bir hususta sana soru sordum amacim bir şeyleri ispatlamak değil.sen santralcisin ben değilim elbette sen daha iyi biliyorsundur benden, ben yanlış biliyorsam düzelteyimin peşindeyim arkadaşım sakın öyle şeyler düşünme, biz bir aileyiz burada birbirimize yardimci olmaya çalışıyoruz hadi bakalım kolay gelsin o zaman sana...
 
Frekansın yüksek olması jeneratördeki problemle ilgili.Generatörün gücü ilk anda devreye alınan toplam gücü karşılayamaması gibi bir probleme benziyor.
Jeneratör çıkış frekansı hıza bağlıdır. Ns=60xf/2p devir sayısı arttıkça frekansta artar. Ani yüklenmelerde aktif gücün karşılayabilmek için governör kartı yakıt pompasındaki vanaya müdahale eder(açar). Devri arttırmak için jeneratör giriş gücünün arttırılması gerekir buda jeneratöre giren yakıtın debisinin artması demektir.Ani yük artışında ani devir artışı olacağından geçici rejimde frekansta pik yapabilir.
Ancak K.A.K.R atması bence şebeke ve jeneratör nötrlerinin birleştirilmesinden kaynaklanıyor. K.A.K.R'leri şebeke tarafındaki gerilim-frekans değişikliklerinde de açma yapabiliyor bunu bizzat yaşadım. Bu nedenle normal kontaktör kullanıp ortak barada nötrleri birleştirip topraklamaktansa 4 kutuplu kontaktör kullanmak yüke nötrleri ayrı vermek daha doğru ve sağlıklı olacaktır.
 
Selamlar,

Aynı sorunu iki farklı projemizde yaşamıştık. Bağlantı şemasını bilmemekle beraber sorununuzun çözümü muhtemelen nötr transferini de yapan 4 kutuplu kontaktör kullanmaktır.

Kaçak akım rölesi fazdan gelen akımlar ile nötrden çıkan akımın farkını alarak (diferansiyel röle) aradaki kaçak belli bir değerin üzerindeyse çalışmak üzere tasarlanmıştır. Şayet nötr transferi yapmazsanız jeneratör fazlarından gelen akımlar trafo nötrüne döner ve röle kaçak akım olarak algılama yapar.

Yine bağlantı şemasına göre bir diğer çözüm de kaçak akım rölesini transferden sonraya koymaktır. Ancak TEDAŞ istekleri ile çelişebileceği için (genelde sayaçtan hemen sonra röle isteniyor) mümkün olmayabilir.
 
Jenaratör nötrü,K.A.K.R den önce şebeke nötrü ile birleştirilirse ki bu yöntem 3 kutuplu kontaktörler kullanıldığında tercih edilir sorun ortadan kalkacaktır.Bilindiği üzere K.A.K.R si arkasında bıraktığı kısımlardaki kaçaklara kör kalır.Sayın Analizör ve OzgurUlupinarın 4 kutuplu transfer kontaktörü kullanın önerisi ise transfer prosedürüne birebir uymaktadır,imkan var ise eğer transfer sistemleri 4 kutuplu transfer kontaktörleri ile yapılmalıdır.
 
Son düzenleme:
selamlar
bunun tek çözümü şebekeyide generatörü de nötr uçlarını aynı fazları keser gibi kesmek olacaktır
yani nötr ler için de ayrıca kontaktör koyarsan sorununu çözersin
 

Forum istatistikleri

Konular
130,052
Mesajlar
932,568
Kullanıcılar
453,033
Son üye
Luxate

Yeni konular

Geri
Üst