Şerit Led Güç Tüketimi hk.

Arkadaşlar iyi akşamlar yeni yapılan bir villada çok çeşitli ve metrajda led takılması lazım mesafeler değiştiği için sıkıntı yaşıyoruz. Led lere uygun güç kaynağı seçe bilmem için sabit bir formül varmı, ayrıca güç kaynakları ile led arasında max ne kadar mesafe koya bilirim
 
Mesafe kablonun voltaj düşümü ile alakalı, maksimum 5 mt. üzerine çıkmamak gerekli... 3 çipli diye tabir edilen şerit led ise metresini 1-1,2A. olarak hesaplayabilirsin...
 
merhaba arkadaşlar

beyaz renkli 3 çipli 5050 ledlerden 5 mt lik bir birine paralel ekleyerek toplamda 20 metre olarak 30 amperlik trafo vasıtasıyla bağladım sorunsuz çalışıyor, şimdi kaç wattlık çekiyor, aylık Elektrik faturasını sürpsizlerle karşılaşmamak adına yolun başındayken öğrenmek istiyorum

saygılar

şimdiden vereceğiniz yanıtlar için çok tşk ederim
 

lümen nasıl tam lümeni elde edebildinmi sorun sadece ısı ise buzdolabına koyalım adaptörleri )
 
slm lar bede 5.00 aldım ben 2 amperlik adaptör aldım ve 120 cm lik kesdim aynısınıda arkasına yapıştırdım ben bunu Panel den kullanacağım bendeki panel 60 amper 2 tane var aku güneşli günde tam dolduruyorhava kapalı olduğunda az alyor enerjiye ve ben bu led lerri bir kalın filorasannın içine yerrleşdirdim gayet iyi yanıyor ömrü nekadar olur bilmem ve led ler cok pahalıya geliyor
 
benim alanım uydu sistemleri bende servislikleri var saygılarımla
 
www.silverled.net
Şerit LED RGB KUllanım Alanları....

3 çipli (RGB)5050,5630,5730 modellerinde şerit ledler iç mimari mekanlarda çok geniş yelpazesi ile kullanım imkanı bulan çok etkin bir aydınlatma malzemelerinden birisidir. RGB ledler dekoratif ve mimari peyzaj gibi mekanlarda geniş bir aydınlatma alanına sahiptir. varsayalım bir binanın 4 bir köşesinde düz ve ince biçimde bir ışık çizgisi belirebilir bir şekilde ortaya çıkabilir.oturduğumuz evin İç mekanında tavan içi havuz aydınlatmalarında kullanabilirsiniz. Merdivenlerin basamaklarında, Elektronik Lcd tv ve panellerde otolarda, mobilyalarda motosikletlerde, yatlarda liman ve teknelerde, LED aydınlatması yapılmaktadır.ledlerin istenildiği yere uygulanması oldukça kolaydır. İnce zarif ve esnektir, arkası yüzeyi kendinden 3M bant yapışkan özelliğine sahiptir. Cam, ahşap, kompozit, metal, alüminyum, alçıpan gibi tüm temiz ve kutu olan yüzeylere kolaylıkla uygulanabilir.LED fiyatları rekabet koşullarında hızla düşmeye başlamıştır. Ucuz ve hesaplı şerit led almak için silverled.net sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
 
merhaba ambalajında 14,4/m w yazan 5050 3 çipli beyaz renk serit ledden 3,5 metre kullandım. yaptım ölçümde 1,46 A çektiğini gördüm. sonra aldıgım 10 metre rgb ledin max .4,02 A ölçtüm. ledler metrede 60 adet olanlardan. anlamıyorum üstünde yazan değerlerle ölçümler arasında ciddi bir fark var.
 
Güç kaynağı seçimi
Doğru güç kaynağını seçebilmek için uygulamada kullanılacak toplam led miktarını ve led’in birim metrede kaç amper akım çektiğini bilmemiz gerekiyor. Örneğin metresi 0,4 A çeken tek çipli led ile 35 metrelik bir led uygulaması yapacağız bu durumda çekilecek toplam akım 0,4 X 30 = 12A çıkacaktır. Güç kaynağı seçerken bulduğumuz değerin bir üstündeki standart güç kaynağını seçmemiz gerekir. Bu örnekte 10A ve 15A standart güç kaynakları bulunduğundan 15A seçmek uygun olacaktır. Bazı üreticilerin 12,5A güç kaynağı olmasına rağmen 12 ile 12,5 arası fark düşük olduğundan ve daha emniyetli olacağı için 15A seçmek daha uygun olur.
Şerit LED kaç watt güç tüketir
Tüketilen güç basitçe Amper X Volt X Metraj şeklinde ifade edilebilir. Yani metresi 0,4A akım çeken 5 metrelik bir paket 12Volt DC ile beslendiğine göre 0,4x5x12= 24Watt güç tüketir.

Hangi noktalardan besleme yapılmalı
Şerit LED‘lerde besleme yapılacak noktalar çok önemlidir. 5 metreye kadar şerit led‘ler bir uçtan beslenebilir, bu durumda diğer uçta bir ışık kaybı olmaz ancak örneğin 10 metrelik bir şerit led uygulamasında bir uçtan besleme yapılırsa diğer uçta (şerit led‘in iç dirençlerinden dolayı) ışıkta bir azalma sözkonusu olur. Bunun önüne geçebilmek için 10 metrelik şeridi ortasından (beşinci metreden) beslemek en mantıklı çözümdür. Tek parça halindeki daha uzun uygulamalarda da her 10 metrede bir besleme girişi vermek en uygun çözümdür. Çekilecek akım karşılandığı sürece tek güç kaynağından yapılan çıkışlarla bu beslemeler verilebilir. Eğer bitiş ucu dönüp başlangıç ucuna geliyorsa bu arayı da birbirine bağlamak (+ ve – leri birleştirmek) voltaj ve akım dengesi açısından uygun olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…