Şofben arıza

osman4902

Üye
Banyodaki şofbeni 3 yıldır kullanıyorum ama son 1 haftadır 3.konuma getirdigimde yanık kokusu geliyordu bugün çalistirdigimda ise alet hiç çalışmadı bina 30 senelik bir bina acaba bu yanık kokusu şofbendenmi yoksa elektrik tesisatindanmı dır nerden anlayabiliriz. Teşekkürler

hattada sıkıntı olabilir ısıtıcıda yanmış olabilir
sigortalar atmadımı
yada evinizde sigorta varmı :)

Sigorta var ama atmadi bence linyeleri yanlış cekmeden kaynaklanıyor heralde peki ısıtıcı neden yanmış olabilir

Sigorta var ama atmadi bence linyeleri yanlış cekmeden kaynaklanıyor heralde peki ısıtıcı neden yanmış olabilir

birçok sebebi olabilir ama en basidi
yüksek voltaj
son 1 haftadır yazmışsınız
eğer bir anda bozulsaydı sorun başka olabilirdi ama şimdi yüksek voltaj olma ihtimali yüksek
sanırım rezistansları yaktı bugün çalıştırdığınızda ise tamamen koptu rezistansın telleri

birçok sebebi olabilir ama en basidi
yüksek voltaj
son 1 haftadır yazmışsınız
eğer bir anda bozulsaydı sorun başka olabilirdi ama şimdi yüksek voltaj olma ihtimali yüksek
sanırım rezistansları yaktı bugün çalıştırdığınızda ise tamamen koptu rezistansın telleri
Peki ama yüksek voltajdan olmuş olsa diğer ev aletlerinde hiçbir sorun yok elektronik cihazlarda sorun yok

o belli olmuyor işte mesela bizde 2 buzdolabı çalışıyor sürekli televizyon takılı geçenki yüksek voltajda sadece çamaşır makinesinin kartı yandı diğerlerine hiç birşey olmadı
birde yanık kokusu sadece ısıtıcıdanmı geliyor
yoksa başka yerdenmi

Şofben çalışınca banyodan koku geliyor diğer odalardan gelmiyor

ısıtıcıyı sökme şansınız yokmu görmeden tam olarak birşeyde denmiyor

Sökünce fotoların linkini atacam o zaman bilgilendirirseniz teşekkürler

Şofbenin üzerinde termik var o atmış olabilir , eğer su geldiğinde elektriği devreye alan swiçler takılı kaldıysa ki benim çok başıma geldi şofbende su kaynayıp termik attırıyor. Önce termiği sonra swiçleri kontrol edin , ayrıca şofben bağlantı klemenslerinin eridiğini , şofbenin içinde kabloların kapağa değdiği noktaların eridiğini çok gördüm ....

Forum istatistikleri

Konular
130,069
Kullanıcılar
453,065
Son üye
jros

Yeni konular

Geri