Şofbenden çıkan mavimsi ışık


Sn Hocam Cihazda gövdeye(şaseye) kaçak varsa topraklama tesisatı varsa Kaçak akım rölesi kaçağın gerçekleştiği anda atar ve sizi korur. Topraklama yoksa, şasenin zemin ile teması da yoksa gerilim cihaz gövdesinde sizin dört gözle dokunmanızı bekler, dokunduğunuz anda vücut+temas direnci ile üzerinizden bir akım geçer bu değer 30mA üzerinde ise röle devreyi açana kadar sizin bundan hasar görmeniz mümkündür kaçak akım rölesi olan sistemde çarpılıp elleri ödemden şişen kişilere şahit oldum. Tehlikeli bir durum Kaçak akım sistemi ve topraklama sistemi birbirini tamamlayan unsurlardır insan ile elbise gibi elbisesiz dışarı çıkılmaz değil mi?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Ustam zaten ben sağlıklı olmayacağını söyledim. Topraklama olmadan çalışır mı sorununa çalışır diyebiliriz. Sizin güzelce açıkladıgınız gibi sağlıklı olmaz en güzeli topraklama ile birlikte kullanmaktır. Neden kaçak sizin üzerinizden geçip 30 ma aştıktan sonra açsın ki? Size kesinlikle katılıyorum. Saygılarımı sunuyorum saygıdeğer ustam.
 

Pop'a hiç gerek yoktu ustam. Çok sevdiğim ve de saydıgım bir ustamsın. (Görmesem de sizi...)
 
Öğretmenlik kutsal bir meslektir.Bende tüm öğretmenlerin ayrı bir yeri vardır.Babam da öğretmendi emekli oldu.
Olaylara yaklaşımınız bakış açınız ve yorumlarınızdan dolayı +pop'u hakkettiğinize inanıyorum. Birde eski pop sayınızı beğenmedim hocam onunda etkisi var
 

Ne diyeyim ustam sadece elektrikte değil her alanda uzmansın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…