İyi akşamlar.Sorunu çözüldu.Detayli anlatmak istiyorum.Sistemin yanina geldigimde RGKR sinin ayarlarina baktim olmasi gerektigi gibiydi.Ve sadece 1 kadaeme şont kontaktorü cekiliydi.12 kademe kondansatör,3 kademe 5 er kvar şont reaktör icin uygulama yapilmis.1,5*3 tanede sürücü ile yol verilen şont reaktor var. Kademeleri test ettim sorunsuz devreye alinip veriliyordu.Dolayisiyla RGKR arizasini saf disi biraktik.150/5 akim trafosu kullanilmisdi.Roledeki ayar 30 olarak girilmiş,dogru.Ama bu kadar kapasitif yazmasina ragmen tek kademe şont reaktor kontaktorünun devrede olmasi garip geldi.Bina giris sigortasindan akım olctum 60 amper cikti.Roleden baktigimda 16 amper okudum.Sasirdim.Tekrarladim olcumleri ve anladim ki role ve kompanzasyon sisteminde hata yok,o gorevini yapiyor ama tabiiki gorebildigi guce gore kademe ayari yapiyor.Yandaki dagitim panosunu inceledigimde akim trafolarindan daha once alinmis bir hat gordum.Sisteminintam anlamasam da,jenerator icin alinmis transfer oanosuna girmiş,dönüp ayni panoda farkli yerlwri beslemis.Yani jenerator tum binayi degil kritik yukleri beslesinler diyerek ayrim yapmislar ama bunu degisik sekilde yapip,RGKR sinin olcdugu degerle,asil akim dgeri arasinda fark olsdurmuslar.Dolayisiyla sistem hatali olcum yapmis ve hatali kompanze etmis.Baglantiyi değiştirdiğimde roledeki degerle bina girisi akim degerleri birbirini tuttu ve şak diye 3 kademe şontu devreye aldi.Dolayisiyla jeneratorun montajini yapana rahmet okudum.