Hocam bu ölçümü güvenilir bir ölçü aletiyle,güvenilir firmalar yaptıysa çok kötü.Anlamadığım şey şu ama,neden akım harmoniği DC motoru etkiliyor ki?
Mesela rezonanstan dolayı kesiciniz açabilir,sebepsiz yere şalterler açabilir,kartlar bozulabilir.Acaba bu akım harmonikleri sürücüde tam filtrelenmiyor olabilir mi?Yani aslında motora ulaşmaması gerekir diye düşünüyorum.Çünkü bahsedilen gerilim DC.
Peki bu kadar harmoniğe neden olan şey neymiş?sürücüler mi?yoksa eski bir ups falan mı var?
Gönderdiğiniz raporda hangi harmoniğin etkili olduğunu göremedim.Daha önce rapor görmemiştim aslında
ama sanırım hangi harmoniğin seviyesi kaç görebilmemiz gerekiyordu.Ki ona göre uygun filtre kullanılsın.
Bir de benim merak ettiğim bir şey var.Sayacınız ne marka ve reaktif/aktif oranınız nedir?
Merak sebebim şu,acaba bu harmonikler power factörü değiştirdiğinden dolayı,ceza geliyor mu?
çünkü akım harmoniğiniz 0,96 civarında ise, güç faktörünüzün -cosinüsq 1 olsa bile -0,50 civarında olması gerekir.Eğer sayaçlar güç faktörüne göre ölçüm yapar/yapmak zorundadır kuralına göre sizin hep cezaya girmeniz gerekir. Bu yüzden sayaç markası ve reaktif/aktif oranınızı bizimle paylaşırsanız çok makbule geçer.
Size önerim şu olacaktır,eğer mecbur kalır da harmonik filtreleme yaptırırsanız,mutlaka doğru dürüst bir firmaya yaptırın.Ve mümkünse hazır pano satın alın.Ve bu işlemi yapan firmadan garanti isteyin.Eğer bu süre zarfında reaktif güç bedeli taahhuk ederse ,ödemeyi taahhüt etmelerini isteyin.