şönt reaktör

power@

Üye
Katılım
1 May 2010
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
39
şönt reaktörün çalışma prensibi nasıldır ? mesela 2 kwar lık şönt raktör gerekli röle ile bağlanırsa 2 kwar,a kadar hem kapasitif hemde reaktif yükü dengeliyormu?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
yönetici arkadaşlar bu şönt reaktörler hakkında ayrıntılı, güzel bir 'sabit konu' oluşturabilse müthiş olur.
 
Reaktif enerji endüktif ve kapasitif olmak üzere iki kısma ayrılır. Birisi (+) diğeri (-) gibi düşünülebilir. Yani birbirinin tam tersi. Kondansatörler kapasitif reaktif enerji çekerler. Şönt reaktörler ise endüktif reaktif enerji çekerler. Dolayısıyla bir işletmedeki endüktif yüklere (motor gibi) cevap vermek için bunun zıddı olan kapasitif reaktif enerji çeken kondansatörlerle kompanzasyon yapılır. Kapasitif yüklere ( UPS, tasarruflu ampüller vs.) cevap verebilmek içinse endüktif reaktif enerji sağlayan şönt reaktörler kullanılmalıdır. Yeni nesil röleleler kademelerine bağladığınız şönt reaktörleri de kondansatör gibi tanıyıp kapasitif yüklere cevap vermek için gerektiğinde devreye alabilmektedir. Ayrıca bazı röleler SVC denilen bir teknik kullanarak reaktörlerin güçlerini ayarlayarak devreye alabilirler. SVC sisteminin kapasitif yüklere cevap vermek dışında başka birçok avantajı daha vardır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,222
Mesajlar
924,388
Kullanıcılar
451,590
Son üye
Culha

Yeni konular

Geri
Üst