şalter kapalı uyarı sistemi

legrand serisi, yeni bir seri ancak bunda öyle bir şey göremedim. Ben mi göremedim bilemiyorum ancak kontaktörlü düşündüğüm devre olmaz mı?
Gerek yok . Dediğim özellik yeni TMŞ lerin alayında vardır , sizin kullandığınız şalterin seri numarasına göre kataloğundan bakabilirsiniz . Bir kontakla yapabileceğiniz olaya ne diye kontaktörlü devre kurmaya kalkasınız.
http://www.legrand.com.tr/pdf/Legrand Mayıs 2016 TL Fiyat Listesi.pdf
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sayfa 52 de açtırma bobinlerinden kullanmam gerekiyor herhalde.
peki, tmş tribe girdiğinde siren çalacak mı? yoksa lamba yanık vaziyette olacak tribe girince susucak mı?
bağlantısını tam kafamda oturtamadım da.
işaretlediğim şeyi kullanmam gerekiyor değil mi?
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    94.6 KB · Görüntüleme: 23
Moderatör tarafında düzenlendi:
sayfa 52 de açtırma bobinlerinden kullanmam gerekiyor herhalde.
peki, tmş tribe girdiğinde siren çalacak mı? yoksa lamba yanık vaziyette olacak tribe girince susucak mı?
bağlantısını tam kafamda oturtamadım da.
Kafanız harbiden karışmış . Ön kapağı söktüğünüzde şalter manevra dilinin sağında ve solunda iki boşluk görürsünüz . İsterseniz buraya bir şönt düşürme bobini ya da düşük gerilim bobini koyar kendinizde tmş nin çalışmasına müdahil olan devreler kurarsınız ya da buralara yardımcı kontak koyarak şalterin açık ya da kapalı konumuna göre konum değiştiren yardımcı kontaklar ( ister no ister nc ) elde edersiniz . Sonra bunlara kablo bağlayarak istediğiniz şekilde kullanırsınız .
 
Firmayı telefonla arayıp elinizdeki şalteri belirtin. Ne istediğinizi de anlatın, onlarda size alacağınız ekipmanın ne olduğunu referans veya ürün kodu belirterek söyleyeceklerdir. Yardımcı kontak veya arıza ihbar kontağı olarak geçiyor olması lazım.

Saygılar....
 
olur tabiiki ufak bir rolede işini görür.tmş çıkış fazıyla roleyi çektir.nc kontağına giriş fazını gir çık sirene ver tmş attığında siren çalar. sorun olmaz.
 
Olur şöyleki; sisteme elektrik verdiğinizde kontaktör çeker sisteme elektrik verir sistemin elektriği kesildiğinde 220v elektrik varken sisteme elektrik veren açık kontak sistemin elektriği kesildiğinde kapanacak ve takasilerdeki alarm sirenleri var 12v ile çalışır şu an benim akıma gelen bu 220 ile çalışan FLAŞÖR ROLE BAGLA kapalı kontak üzerinden elektrik alarak siren devresi çalışır ve sigortayı tekrar kaldırdıgınızda siren duracaktır saygılar.
 
Giriş den enerji gitti ni anlamak için referans fazı alarak bir röle yi enerjiendirin.
Rölenin normalde nc kontaklarından bir bilgi alınabilir .
Şalter in giriş enerjisi oldu nda röle çeker ve nc kontak no olur enerji giderse de no durumdaki kontak nc ye döner ve bilgi alınır .
Şalter çıkışından enerji gözlemek içinde aynı işlemler yapılabilr
Eger şalter kontak takma imkanı var ise şalterüzerindeki kontaklardan da bilir alına bilir
 
Sonradan yapılan uygunsuz ekler, makineyi sizden sonra kullanacak kişinin aklını karıştırır yada daha kötü başka sorunlara sebep olabilir.

Rölenin NC kontağı ile yaparsanız;
TMŞ eğer büyük akımlı ise yada üzerinden ciddi kısa devre akımı geçebilecek bir pozisyonda ise sizin şalter çıkışından ince kesitli bir kablo ile aldığınız ve röle bobinini beslediğiniz ek bir kısa devreye sebep olursa kabloda yanmaya sebebiyet verebilir. Ya sistemi buna imkan vermeyecek şekilde yapacaksanız yada yardımcı kontaklar yardımı ile şalterle mekanik olarak temas kuracaksınız. Hangisi mantıklı?

Saygılar.....
 
TMŞ çıkışına faz kontrol rölesi bagla, madem önerılerı yapmak ıstemiyorsun. Şebekede, ana panoda elektrıkde kesılse, tmş de atsa faz kontrol rölesinin kapalı kontağından üstediğin canbazlığı yaptırrsın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…