şarj aleti gücünü yükseltmek.

ahsen2

Üye
Katılım
4 Eyl 2013
Mesajlar
7
Puanları
1
Bir sorum olacak tecrübeli arkadaşlardan bilgi alabilir miyim. Telefon şarj aletim 5 V ve 0,35A dir.
Bende aynı marka ve modelden 2 şarj aleti var. Ben bunları paralel bağlayarak 0,7A 5V güç alabilir miyim. Uzun vadede şarj aletinin devrelerine zararı olurmu. Telefona zararı olur mu?
(Telefonum zaten kendi şarj aleti de 5V 1A lik )
2. sorum da şu. Bende multumetre var. Ucuz cinsinden. Şarj aletinin çıkışından voltajı ölçtüğümde 9.3 volt değerini görüyorum. Halbuki üzerinde 5V-350 mA yazıyor.
 
birinci sorunuz, paralel baglayabilirsiniz. ama sonvsorunuzdan hareketle bir sarj aletinizde dingesizlik var. bu durumda ya multimetrenizde pil bitik ya bozuktur ya da sarj aletinizde regulasyon yoktur, telefona baglaninca dusuyordur cin isi alletlerde olur. cikislarinda trafo yoktur onlarin sadece transistorle voltaj dusuyordur, bir kac tanesine denk geldim tavsiye etmem. telefonda sorun yareatabilirler.
bence hic ugrasmayin gidinvxperia sarj aleti alin orjinal olsun. bir krre 30 tl bayilin sadece kafasina, 0.85 amper sarj aletiniz olsun. tam regule ve sifir noise.
kendi saej aleti varken neden bunlar girisiyorsunuz merak ettim ama ayni marka modelse ikisinin de degerleri aynidir, sorun olmaz. ama sadece kendilerine zarari olmaz bu tip sarj aletleri hos olmayan seyler yapar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…