şebekeden voltajın yüksek gelmesi

çıraközgür

Usta Üye
Arkadaşlar merhaba, gece iş yerinde elektriklerde dalgalanmalar olmuş akabinde voltajlar yüksek gelmeye başlamış. 186 telefona bakan arkadaşta pekte elektrkte alakalı biri değil, sağlıklı bilgi alamadım. bu voltaj makinelere zarar verir mi?

Ekli dosyalar

• elektrik2.webp
    160.4 KB · Görüntüleme: 19
  • elekrt3.webp
    184.4 KB · Görüntüleme: 19
  • elktrik4.webp
    168.2 KB · Görüntüleme: 16
bu gerilim seviyelerinde bi müddet çalıştık. bi problemle karşılaşmadık fakat yine de bunun garantisini kimse veremez. yorgun işletmelerde bakım için kestiğimiz enerji sonrasında tekrar enerji verdiğimizde farklı arızalardan dolayı kaldıramadığımız makineler oldu. benim tavsiyem gerilim kontrolüne devam etmeniz ve dağıtım şirketinden bilen biriyle irtibata geçmenizdir. arıza veya herhangi bi nedenle bazı işletmeler devreden çıkmış bir süre sonra da devreye girerek gerilim normale donebilir. eğer uzun süre devam edecek bilgisi alırsanız trafo kademelerinden gerilimi ayarlayabilirsiniz.

Her zaman gerilim takibi kontrolü yapmanız . ( Kayıt !!! )
Boşta ve yükteki ölçümler karşılaştırma ile

Bağlı olduğunuz elk dağitim şti ile bilği veri alış verişi yapmanız .

Sn Sami İNCİ üstadımın arşivden .
230V + %10 / 230V - %15 tedarikçi voltaj sınırlarıdır.

Konuyu haftasonu açmışsınız.
Çevrede kullanım düşük olduğu için bu olabilir.

bugün durum nasıl?
işletmenin kendi trafosu varmı?

Konuyu haftasonu açmışsınız.
Çevrede kullanım düşük olduğu için bu olabilir.

bugün durum nasıl?
işletmenin kendi trafosu varmı?

Dün bazı hatlarda arıza varmış, panosunu benim hazırladığım yaklaşık 40 makine var, hepsinde faz koruma var, çalışanlar onlara start verememişler.
garantisi devam eden cnc, dikişleme gibi panosuna bizim müdahale etmediğimiz makinelerede çalıştırmamalarını söylemiştim. bu sabah itibariyle 235v civarı.
dediğiniz gibi hafta sonları bir tık fazla oluyor ama 245 ilk defa görüyorum.

Ekli dosyalar

• vvoltaj.webp
    132.6 KB · Görüntüleme: 7
Şebeke geriliminin sürekli yüksek gelmesi normal değildir.

Faz-nötr gerilimi 253 V'un üzerine çıkıyorsa dağıtım şirketine bildirilmelidir. Öncelikle farklı saatlerde ve mümkünse komşularda da ölçüm yapın.

Sorun genel ise trafo veya şebeke kaynaklı sadece sizde varsa nötr hattı ve tesisat bağlantıları kontrol edilmelidir.

Uzun vadede elektronik cihazlara zarar verebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…