Mesafe ne kadar uzarsa gerilim düşümü o kadar çok olur. Çok uzun mesafeler için kablo kesitini artırmanız gerekir.
Bu arada şerit led kaç çipli bilmiyorum ama eğer 3 çipliyse 1 m si 1,2 A çekiyor diye biliyorum. 19 metresi
yaklaşık 23 Amper yapar. Trafonuz kaliteli bir markanın trafosu değilse 25 A yazsada 25 A verebileceğini sanmıyorum. O trafo ömrünü kısa sürede tamamlar.
fgencal ' ın son mesajına ilaveten ; her 5 metrede bir led trafosundan kalın kablo ile besleme yapılmalı ( 0.75 lik kordon) ve led trafosunda 2 veya 2.5 katı formülü uygulanmalı 23Amper için en az 50Amperlik trafo seçilmeli, ( sadece meanwell marka led trafosu üzerinde yazan amper değerini veriyor), kolaylıklar.
Üç (3) chipli ledler 1 metrede 1.2 amper akım çeker. 5 metre Üç (3) çipli ledi çalıştırmak için gerekli olan adaptör gücü 5mX1.2A = 6 Amper’dir.
Bu değerler minimum olması gereken değerlerdir. Siz bu değerleri %15-20 üzerini tercih ederseniz şerit LEDleriniz ve adaptörleriniz sorunsuz bir şekilde uzun süre çalışacaktır.
Üç (3) chipli ledler 1 metrede 1.2 amper akım çeker. 5 metre Üç (3) çipli ledi çalıştırmak için gerekli olan adaptör gücü 5mX1.2A = 6 Amper’dir.
Bu değerler minimum olması gereken değerlerdir. Siz bu değerleri %15-20 üzerini tercih ederseniz şerit LEDleriniz ve adaptörleriniz sorunsuz bir şekilde uzun süre çalışacaktır.
Merdiven basamaklarına uygulayacağım için kablo her iki uçtan enerji verirsem kablo fazla olmasın diye tek uçtan enerji vermeyi düşünüyorum fazla enerji kaybı olurmu? 16 Basamak Merdiven
Karar sizin !!!.
Sistem ne kadar rahatlar ise o kadar iyidir.
Çift trafo kullanarak . ,
Tek trafo ortadan 10. merdivenden trafo iki kol ayrımı gibi .
Çeşitli versiyonlar.