valla ilk tercihim her zaman servo ama iste step motor gibi al tak calistir olmadigi icin bulasmak istemiyorum elimde patlar diye korkuyorum. ayar fln yapilmasi gerekiyomus.Step motorlar 360 derece dönüşü açılı olarak döner yani motor mili diğer motorlar gibi dönüş yapmaz.Bu nedenle hassas olacaklarına inanmıyorum.Asenkron motorlar bile dönüşlerini açılı yapmaz!Servo motorların rotor kısımlarında açılı mıknatıslar vardır ve statora enerji verdiğimizde oluşan manyetik alanın karşısında mıknatısların manyetik alan vardır bu nedenle dönüşleri asenkron motor gibi serbest değildir.Motorun arkasına takılan encoder le kontrolü daha sağlıklı yapılır.Ayrıca servo motorlarda hız artıkça tork düşmez.Bu nedenle yapılan bütün profesyonel cnc makinelerde servo motorlar kullanılır.
forumda senin yorumlarini cok okudum baya stepcisinbu videoyu izlermisin?
sence sorum stepden mi kaynaklaniyor yoksa pendant mi sorunlu?
herhangi bir sorun göremedimforumda senin yorumlarini cok okudum baya stepcisinbu videoyu izlermisin?
forumda senin yorumlarini cok okudum baya stepcisinbu videoyu izlermisin?
telefonla cevapladim yanlis videoyu atmisimherhangi bir sorun göremedim
videoyu yükleyen arkadaş da bir sorundan bahsetmemiş. home limit switchlerin işlevini video ile anlatmaya çalışmış kendince.
wireless el kontrol cihazı tek tık ilerleme ile eksenler aynı hareket etmiyor diyorsan eğer mach3 de ayarı var tek tık ile 0.0001mm de gidiyor 0.01 de gidiyo 1mm de gidiyo 10mm de gidiyo kademe kademe arttırabilirsin. herhalde arkadaş 1mm falan yapmış ki elindeki manuel kontrol çarkı tek tık yapınca motorun gideceği mesafe bitmiyor adam tık hareketini yapıyor motor hala dönüyor mesafe bitince duruyor. bunda hiç bir sorun yok
@c.berkan bey
size kendimi anlatamıyorum hala fanuc siemens mıç mıç diyip duruyorsunuz..
step motorları kontrol eden bir elektronik sistem yok servoların sürücüleri gibi değiller. o yüzden servo sistemleri daha güvenilir olduğu için bu saydığınız markalar isimlerine laf gelmesin diye seçiyor olmasınlar ??
bu yüzden step motora yapabileceğinden fazla yapmasını istediğiniz hareket verirseniz stall olur.
demek istediğim işleyeceğiniz materyal için gerekli gücü hesaplayıp motoru da bu gücün yüzde 25 gibi güçlüsünü seçerseniz, makineyi de boştaki hızı-işleme hızı gibi limitlerini belirledikten sonra hiç bir sıkıntınız olmaz. umarım anlıyorsunuzdur.
siz hiç MICROSTEP duydunuz mu ??
Servo motorların kabloları hazır gelir step motor gibi kablo bağlamaya gerek yoktur.Hassaslık konusunda stepten daha iyidir.Dünyada bu kadar CNC firması yanılıyor olamaz dimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?