100 M2 çatıya kaç kw güneş paneli kurulur

100 M2 çatıya kaç kw güneş paneli kurulur ve maliyeti aylık kazancı ne olur

100m2 çatı düz çatı ise (baca, gölge, güneş açısı vs.) etkenler ile beraber yaklaşık 20-22kw civarı sistem kurulur.
Her üreticinin ölçüleri farklı olmakla beraber 435w panelden 50 tane ,590w panelden 38 tane kullanılır.
maliyetler konusunda bilgim yok

Ortalama 20 kw x 3.40 TL = 68 TL saatlik kazancmi elde ediyoruz
Ortalama verimlilik saati 5 saat x 68 TL = 340.00 TL günlük minimum kazanc

Aylık 340.00 x 10.200.00 TL mıdır kazanc dogrumudur

Ortalama 20 kw x 3.40 TL = 68 TL saatlik kazancmi elde ediyoruz
Ortalama verimlilik saati 5 saat x 68 TL = 340.00 TL günlük minimum kazanc

Aylık 340.00 x 10.200.00 TL mıdır kazanc dogrumudur
Hayır. Öncelikle bu değerler maksimum verimlilikte geçerli olabilir, yani
1) panellerin gücü etikette yazdığı gibiyse,
2) iyi güneş alan bir lokasyonda iseniz,
3) Paneller Güneşin ışınlarını tüm gün ideal açıda alabiliyorsa,
4) İhtiyaç fazlasını şebekeye verip yerel elektrik dağıtım firmasına satış anlaşmanız ve donanımınız varsa,
5) İlk donanım maliyetini çoktan amortise etmişseniz,
... kar edersiniz, diğer türlü kayıptan kazançtır.

Satmayı değil kendi elektrik ihtiyacımizi karşılaşmak yeterli

Eğer şebekeye satış yapmayacaksanız kazancınız tükettiğiniz elektrik faturası kadar olur. Dolayısıyla tüketimi düşük olan tesislere önermem. Yatırım maliyetinin amorti süreleri uzuyor. En az 400 bin lira tutar tahmini

Neden herkes satış yapmayı dusunuyo
Ben günlük bana getirisini hesap etmek istiyorum birim fiyat 3.4 kuruş su an nedir 20 kw panelin saatlik kazanci

Yukarıda yazdılar sanırım, kazancınız aylık tüketiminiz kadar olur. Aylık fatura tüketimlerinize bakın. Hatta işletmeci sayfalarında geçmişe yönelik tüketimlerinizi de görebilirsiniz. Böylece amortismani hesaplayabilirsiniz. 20kw'lık panel uygun şekilde montajlanmışsa yüzde 60-70 gibi bir üretim olur. Yazın 6-7 saat, kış aylarında ise 2-3 saate düşer. O yüzden kurulumu tüketime göre yapmak gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…