100'den 0 'a kadar sayan asenkron devre yaparken ,yardıma ihtiyacım var ?

evet, ama senin devrenin aynısı o. O kadar uğraştın, onu bitirmeden devam etme. Tam olarak böyle durumlarda birşeyler öğrenilir, o yüzden devam et.
 
bende de çalışıyor o problem yok ,şimdi geriye kalan tek problem 100den başlaması devrenin

evet, ama senin devrenin aynısı o. O kadar uğraştın, onu bitirmeden devam etme. Tam olarak böyle durumlarda birşeyler öğrenilir, o yüzden devam et.
denedim evet çalışıyorum hocam,şimdi tek sıkıntı 100den başlaması ama ben dediğiniz pulse olayından hiç anlamıyorum,daha öğrenmedim ne işe yaradığını pulsesiz direk kapılarla yapsak olmaz mı çünkü simulasyonu breadboarda döküp yapmam da lazım ,clock işini hallediyoruz okulda var onun aleti ama pulse hoca diyebilir ne işe yarıyor diye ?

evet, ama senin devrenin aynısı o. O kadar uğraştın, onu bitirmeden devam etme. Tam olarak böyle durumlarda birşeyler öğrenilir, o yüzden devam et.
bu arada display kullandığım zaman önce 127-0 sonra 100-0 , 100-0 diye devam ediyor ,ancak ledleri kullandığım zaman 127-0,127-0 diye devam ediyor anca logictoogleye basarsam 100-0 yapıyor ve 0 olunca 127-0 oluyor tekrar yani displaydeki gibi 0 olunca 100 e dönmüyor bu arada ffler falan hepsi aynı iki devrede de acaba ledlerin ucundaki dirençlerde mi bir problem var ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yapılması gereken işi öncelikle çok net anlaman lazım. Ondan sonra o işi yapmak için gereken dijital komponenti düşünürsün. Biz ne istiyoruz? Devreye ilk Elektrik verildiğinde, sayaca 100 yüklemek. Bizim NOR gate, girişlerinin hepsi 0 olduğunda sayaca 0 yüklüyor. Bu durumda şöyle düşünebiliriz: İlk elektrik verildiğinde NOR girişlerinin hepsinin 0 olmasını sağlayabilir miyiz? Sağlayamayız, çünkü o girişler de flip flop'lara bağlı. O halde ne yapacağız, NOR girişleri ne olursa olsun, ilave bir sinyalle onu baskılayıp flip flopları ayarlamamız lazım. Bunun için de NOR çıkışına bir 2 girişli OR gate koyarız. bunun bir girişi NOR çıkışına, bir girişi de 100'e set etme pulse'ı olacak.
 
Merhaba,
Konuya baktım.
1-100-0 arası geri sayıcı entegrelerle mi yapılacak
2-direk flip floplarla mı yapılacak.
Entegreler ile yapmak kolay.Ben burada birinci şıkkı ele alarak sıra ile bildiklerimi aktarayım.Yanlışım olursa profesyonel arkadaşlar düzeltsin lütfen.Kolay ve de anlaşılabilmesi içni FF den sıfıra inmek için yapılması gereken devrede 8 adet flip flop kullanacağım.Önce devremizi bir sayıcı ile durmasını istediğimiz değeri girip clock ile saydıracağız ve durduracağız(BCD anahtarlar ile istediğimiz rakkamda durdurma imkanımız vardır.(bknz:exor doğruluk tablosu)clock anahtarını devreden çıkarıp el ile tek tek geri saydırabiliriz.NOT entegrelerini kaldırırsak sistem yukarı doğru çalışır.PRENSİP budur.Kolay gelsin
https://www.dropbox.com/s/qgjcl4rxsmi85cz/kontrolkalemi_flipflop_down.rar?dl=0
kontrolkalemi_flipflop_down.rar

 
Konuya yazan ve sorduğum sorulara büyük bir yardımseverlikle cevap veren başta taydin olmak üzere herkese çok teşekkür ederim.Son olarak son şeklini verdiğim devrenin proteus çizimi ve breadboard üzerindeki halini de yakın zamanda buraya koyacağım.Nedensiz bir şekilde 1 hafta önce yönetici uyarılarını dikkate almadığım gerekçesiyle 1 hafta kadar yasaklandım.Nedeni tarafıma iletilmedi ,herhangi bir küfür,kötü söz kullanmamama rağmen bu yasaklanma sebepiyle 1 haftadır bir şey yazamadım.Güçü eline geçiren kendini ortaya koymanın peşinde maalesef ..Tekrar konuya yorum yapan herkese çok teşekkürler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…