1021 tane kırmızı ledi bağladım ama.

alikfaster

Üye
Katılım
4 Kas 2008
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar. 1021 tane kırmızı ledi (1.8v-2v 20ma) 20 şerli seri olarak bağlayıp 51 paralel grup yaptım.(bir tanesi 21 oldu haliyle:)) elimde 48 v 350 watt smps vardı arkasındaki ismi herneyse ayar düğmesi ile ayarını kısarak 41 volta kadar düşürdüm.
Sonra her 20 li grubun başına LM 317 yi sabit akım versin diye (20ma) adj. ile out arasına 62 ohm direnç koyarak bağladım.(gülmeyin ben kuru temizlemeciyim led tabelasına 2000 bin lira isteyince soyundum işe :)). lm 317 çalışmak için 3 volt isteyince bana kaldı 41v-3v=38v . Bu 38 voltu da 20 led e böldüğümde 1.9 volt ediyor ki buda 20 ledi yakmak için bana yetti.

Hal böyleyken tabelayı yaptım astım 1 gündür çalışıyor hatta lm 317 lere soğutucu bile bağlamadım 20 ma çekecek diye..Ki ısınmıyorlar da zaten. Tek 20 li grup ledin amperini ölçtüğümde 0.16 ma çekiyor e buda bana parlaklık olarak yeterli geldi . Eğer bir seri grup 0.16ma çekiyorsa toplamda 51 grup var olduğuna göre 51X0.16 = 0.816 ma eder . Devreyi ölçtüğümde de toplam amper 0.800 ma civarında .. Bu kadar uzattıktan sonra sorumu sorayım ; Bu led tabelanın ömrü varmıdır uzun vadeli yaşar mı ustalar ?

SAYGILAR
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
1- LED'in ömrü ne kadardır?
Üretici firma kataloglarına göre LED ömrü 30.000 - 100.000 saat arasındadır. Soğutma performansına ve ürün tasarımına göre gerçekleşen ömür saat bazında değişmektedir.

2- LED sıcaklık, nem gibi faktörlerden etkilenir mi?
LED'ler sıcaklıktan olumsuz etkilenirler. Nemli ortamlarda ise çalışmasında sakınca yoktur. (Trafo çalışma koşulları ayrıca değerlendirilmeli ve gözetilmelidir.)

3- LED'in ömrünü ve performansını belirleyen markası yada kalitesi midir?
Piyasada markasız, üreticisi belli olmayan ve özellikleri belirtilmeden satılan / kullanılan LED'ler çoğu zaman istenilen performansı sağlamamaktadır. Dünya çapında tanınan ve kabul görmüş LED üreticileri, ürettiği LED'ler üzerinde performans testleri gerçekleştirdiği, standardın gerektirdiği koşullarda üretim yaparak piyasaya en kaliteli ve uzun ömürlü ürünleri sundukları için tercih edilmelidir.

4- Güvenilir ve kaliteli ürün üreten bir firmadan alınan LED aygıtlar kullanıcılara hangi avantajları sunabilir?
LED, üretici firmanın belirtmiş olduğu çalışma ve ortam koşullarında çalıştırıldığı sürece istenen ve bilinen ömür ve enerji tasarrufunu değerlerini sağlayabilir. Bu çalışma ve ortam koşullarının sağlanması ve kontrolü tasarım, teknik ve üretim donanımı gerektirir. Bu nedenle LED'li aydınlatma aygıtını güvenilir ve kaliteli ürün üreten firmadan almak daha güvenilirdir.

5- LED'in verimi ne düzeydedir? Tek başına LED ile aydınlatma yapılabilir mi?
Piyasada yaygın olarak 60-80lm/w değerine sahip LED'ler bulunmaktadır. Lamp 83'te üretilen LED'li aydınlatma aygıtlarında ise ürüne ve kullanım alanına bağlı olarak 80- 100lm/w değerleri sağlanmaktadır. Gelişen teknoloji ile LED verimliliği de sürekli artış göstermektedir. Günümüz teknolojisi değerlendirildiğinde uygun aygıtlar kullanılarak, uygun projelerle tek başına LED ile aydınlatma yapılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,911
Mesajlar
921,625
Kullanıcılar
451,065
Son üye
ümit karasu

Yeni konular

Geri
Üst