yavuzalgin
Üye
Sami bey yorumlarınız için teşekkürler.Softstarteri enerjisiz bırakmadan,motor
klemensi açılmaz.Klemens kutusu üzerineu yarı levhası konmak zorunda.
Bence,yanlış seçim !
Teşekkürler bunları biliyorum ve motor klemens kapağı üzerinde uyarı levhası var.Zorunluluktur.Cihazınız,2 fazdan kontrollu.
Çalışmıyorken bile,klemenste 1 faz enerji
var.Motor çalışmıyor diye klemens açılırsa
kazaya neden olur.O nedenle,motor kle-
mensi üzerinde uyarı bulunmalı.Klemensi
açmak durumu olduğundada,ana devreden
Elektrik kesilmeli.O nedenle uyarı olarak
yazdım.
Hat kontaktörü vardı söktüm. Aşırı yük rölesi kullandığımda neden hat kontaktörü kullanmam gerekiyor. Soft starter için güvenlik olarak koyulur. Aşırı yük rölesi diğer sirkülasyon motorlarında da kullanıyorum sıkıntı olmadı şimdiye kadar. Aşırı yük rölesi derken Siemens 3rb2133-4uw1 kullanıyorum. Benim için avantajı enerji kablolarıyla fiziksel teması yok. Yol verme esnasında ki yüksek akımdan kaynaklanan ısı ile etkileşimi yok. Motor koruma termiklerinde fiziksel temas olduğundan yüksek akımla ısınma olacağı için gün içinde ilk startı ve durduktan yarım saat sonra çalıştırabiliyorum.2 faz tristörle tetikleniyor diğer faz direkt motora gidiyor. motor çalışmıyorken bile klemensinde enerji var. dikkatli olmak lazım.
anladığım kadarıyla aşırı yük rölesi kullandığınız için hat kontaktörü de kullanıyorsunuz. kişisel kanaatim inverter ve yumuşak yolverici çıkışlarına aşırı akım rölesi bağlamak sıkıntılara neden oluyor. emniyeti yumuşak yolverici girişine termik manyetik şalter bağlayarak sağlamak benim için daha doğru. ayrıca 3 fazın da tristörle kontrol edildiği bi yumuşak yolverici kullanmanızın kalkınma akımını uygun seviyelere çekeceğini düşünüyorum.
Kontaktörsüz termik olur Sami bey. Softstarterın A1 ve A2 uçlarına enerji verilir, start içinde sigortadan çıkan 220vac start anahtarına gönderilir, anahtardan çıkan 220vac termiğin kapalı kontağından geçirilerek softstarterın start ucuna gönderilir. Böylelikle aşırı akım olup termik açtığında softstarter start enerjisi kesilerek motora giden enerji kesilir.Kontaktörsüz termik , anlamsız bir buluş olmuş.Termik nereyi açtırıyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?