110-220V Elektrik kablosu arayısı

audi779

Üye
Merhabalar , 110-220V elektrik kablosu arıyorum fakat tam olarak böyle bisey bulamıyorum. Avize üretimi yapıyorum Amerika , Kanada ve Avrupaya yani kısacası dünyanın heryerine uyumlu olabiliecek bir kablo tipi arıyorum. Bildiğim kadarıyla Amerikada 110V kullanılıyor ve bizim kablolar orda çalışmıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa cok sevinirim.

Merhabalar , 110-220V elektrik kablosu arıyorum fakat tam olarak böyle bisey bulamıyorum. Avize üretimi yapıyorum Amerika , Kanada ve Avrupaya yani kısacası dünyanın heryerine uyumlu olabiliecek bir kablo tipi arıyorum. Bildiğim kadarıyla Amerikada 110V kullanılıyor ve bizim kablolar orda çalışmıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa cok sevinirim.
güzel insan, siz iyi misiniz? kablo kablodur, istediğin firmanın sitesine git ve verileri bir incele. fiş durumu uymaz anlarım ama kablo ???? olmaz öyle bir şey. kalınlık standartları farklıdır onu da anlarım ama uyumsuz derseniz anlamam. kablonun anladığı bir tek dil vardır o da elektrik, onunda iki lehçesi var AC ve DC, başka dilde konuşmazlar. amerikada da aynı dili konuşur, ingilterede de, avusturalyada da. (ülke örnekleri fişleri farklı olduğu için verdim)

Kablo da en önemli konu izolasyon dayanım gerilimidir. 220 voltluk bir kabloyu kesite göre akımı tuttuktan sonra 110 voltta da 12 voltta da kullanabilirsiniz. Olmaz diyen mikinden uydurmuş.
Daha spesifik bir örnek : Eskiden atan OG sigortalara telefon teliyle köprü atarlarmış ( Geçici çözüm ) . Çünkü akım çok küçük. Zaten havada duruyor. İzolasyon derdi yok.

Yalnız şöyle bir durum var. Bu sünnetsizlerin ölçü birimleri farklı olduğu için büyük ihtimal test normları da farklı olabilir. O yüzden belki bir ihtimal uyuşmazlık olabilir bazı ürünlerde.

Yalnız şöyle bir durum var. Bu sünnetsizlerin ölçü birimleri farklı olduğu için büyük ihtimal test normları da farklı olabilir. O yüzden belki bir ihtimal uyuşmazlık olabilir bazı ürünlerde.
yok değil, amper her yerde amper, voltaj da aynı voltaj. unutmamak gerekir voltajla amperi bizler icat etmedik, icat edende kanununu koyanda kabuklular. en büyük pislik edison amcadır ama kimse ona laf söylemez. ışıklar içinde uyu tesla

Yani burdaki 220V herhangi bir kablo ile yapılmış aydınlatma , amerikada 110V gelen elektrik ile çalışır mı ? sorun olmaz mı ? Fişler farklı onu biliyorum benim bahsettiğim tavan aydınlatması direk .

Yani burdaki 220V herhangi bir kablo ile yapılmış aydınlatma , amerikada 110V gelen elektrik ile çalışır mı ? sorun olmaz mı ? Fişler farklı onu biliyorum benim bahsettiğim tavan aydınlatması direk .
başka hangi dilde anlatalım, kablonun dili elektriktir. dünyanın her yerinde aynı şekilde konuşurlar...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,220
Kullanıcılar
453,397
Son üye
Enver05

Yeni konular

Geri