iyi geceler abi. yordum sizi. yarın devam edelimEvet döndük başa.
Akımı kontrol edebilmek için gerilim ayarlanır .......
Temel Elektronik- Elektrik bilgileri U=I*R gibi....
Sen beni dinlemiyorsun artık yazmayacağım.
Bildiklerini ittir et dedim , ne bilmen gerekiyorsa yazdım.
Daha başka şey bilmiyorum
..padişahım selam
mektup bitti vesselam...
akü sarjı hakkında, akü çeşitleri yada sarjlı pil cesitleri gibi konularda cok fazla bilgim yok. şüphe etmenize gerek yokemin olabilirsiniz.
akülerde veya pillerde sadece belirli sartlarda sarj ederek ömürlerinin uzadıgı gibi şeyler okumustum. bu okuduklarımdada sabit akımla şarj etmek, atıyorum 1 saat belirli bir voltaj ve akımla. 2 saat belirli bir voltaj ve akımla. 3 saat belirli bir akım ve voltajla sarj etmek gibi şeyler. aküler veya piller için. bu tür seyler yok mu? yada bilginiz var mı?
akünün ömrü veya pilin ömrü sarj olayıyla değiştiğine göre sarj icin optimum belirli kriterler olması gerekmez mi? voltajı sec akımı ayarla sarj et gitsinden ziyade?
LM2588-ADJ İle 12v 24v Step-up DC-DC Konvertör » Elektronik Sitesi
Merhaba.ayni devreyi,max.5 amper çıkışı olan lm2588 ile yapıp 12 volt dc girişi ve 12-24 volt dc. aralığında ayarlanabilir çıkışı olan bu dc-dc konverter devresiyle de yapabilirsiniz.5 amper eğer işinizi fazlasıyla da görecekse,bu devreyi çıkışı ayarlanabilir olduğundan (Örneğin otomobilde bir laptopu bataryası boşalmışken çalıştırmakta,18.5-19 volt dc.-3.5,4 amper,jak adaptör girişi genellikle de olanlar için) farklı bu özelliğinden dolayı tercih de edebilirsiniz.Kolay gelsin.
...Bu transistör D1 diyodundan geçip gelen 12 voltun + ucunu transistörün "Control logic,driver stage" kısmından gelen tetikleme sinyaliyle 50 mH'lik bobini (Sadece bobin görevindedir,direnç ya da kondansatör görevinde değildir bu bobin) 4 nolu "ground" dan gelen 12 voltun eksi ucuyla tam olarak kendi içinden anahtarlayarak bu bobin üzerinde de self gerilimler indükler...
ben kendi anladıgım kadarıyla anlatmaya calışayım. yanlışım olursa elbetle ustalar düzeltecektir.Bu şemadaki bobin (L 50 uH) kondansatör yada direnç türünde olabilir mi? Bu indüktörlerin mantığını pek çözemedim de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?