Kocyigitveli
Üye
Evet 10,5v'u görmemeli aküHiç inverter işine girme. Spotlar gerekli değilse ki, zaten mevcut akü kapasitesiyle hepsini besleme süren epeyce kısalır, gerekli ampulleri DC12V led ampullerle değiştirip doğrudan akü ile kullanabilirsiniz. Tabi aküye belli voltaj değerinde devreyi kesecek bir modul takmak gerekir! Yoksa akü çöp olur.
Sayın ustam cevap için teşekkür ederim. Yanlız size sormak istediğim 12vdc ampül aldım. 8 adet. Verandada ise 4 adet spot lamba yuvası olduğu için mecbur spot koyacağım. Verandayo yapan kişi 16v7waat 2 spot ile 2 tane (üzerinde değerleri yazmayan) 13cmlik 2 adet günışığı spot koymuş. Aküyü bağladığımda lambalar sönük yanıyor. 16voltluk spotlarda sönük. Ama günışığı olanlarda problem yok. Aynısından ankara konya sokakta bulamadım. Ordan 12dcv9waatlık spot aldım. Lakin aldıklarım yanmadı. Bir elektrikçi spotun içine led döşedi. Ledler yanıyor ama aşırı ısınıyor. Yuvaların olduğu yer plastik lambiri olduğu için eritebileceği için takmadım. Bu dediğiniz led dreviri alsam nasıl bi bağlantı yapmam lazım? Konya sokakta Elektrik ve elektronikçilere gittim. Adamlar bilmiyor. Sizden ricam bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirimMerhabalar.
Sadece aydınlatma ihtiyacı için inverter olayına hiç girmeyin.
Kayıplar daha fazla olur.
En uygun olanı bence,
LED spot alın 3-5 watt.
LED driver ı kullanmadan direk 12 volt verip çalıştırın.
Ama akım sınırlaması yapmadan direk 12 volt vermeyin.
Bir adet xl4015 yada xl4016 alıp akımı sınırlayarak LED sayısına göre akım ayarı yapıp kullanabilirsiniz.
Akımı sınırlamak için xl4016 kullanırsanız ledlerde ısınma olmaz ve ömürlerinden eksiltme miş oluruz.Sayın ustam cevap için teşekkür ederim. Yanlız size sormak istediğim 12vdc ampül aldım. 8 adet. Verandada ise 4 adet spot lamba yuvası olduğu için mecbur spot koyacağım. Verandayo yapan kişi 16v7waat 2 spot ile 2 tane (üzerinde değerleri yazmayan) 13cmlik 2 adet günışığı spot koymuş. Aküyü bağladığımda lambalar sönük yanıyor. 16voltluk spotlarda sönük. Ama günışığı olanlarda problem yok. Aynısından ankara konya sokakta bulamadım. Ordan 12dcv9waatlık spot aldım. Lakin aldıklarım yanmadı. Bir elektrikçi spotun içine led döşedi. Ledler yanıyor ama aşırı ısınıyor. Yuvaların olduğu yer plastik lambiri olduğu için eritebileceği için takmadım. Bu dediğiniz led dreviri alsam nasıl bi bağlantı yapmam lazım? Konya sokakta Elektrik ve elektronikçilere gittim. Adamlar bilmiyor. Sizden ricam bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim
Ustam bendekiler dc12v 9 watt ve aydınlatmada herhangi bir sorun yok....
12 volt led ampullerin aydınlatması biraz zayıf evet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?