Önceki konuyu değiştiremediğim için yeni bir konu açtım. çalışmaları burdan paylaşıcagım. ahşaptan yapacaktım ama tarasımı tamamen değiştirip metal yapmaya karar verdim.
köprü baglantısı 5 mm sacda lazerde kasilip büküm olacak. y ve z eksenleride 5 mm. kaynak yaparken skıntı olmaması için parçaları bir birine geçicek şekide düşündüm.
bu gün de y eksen için kızakların deliklerini delip kılavuzlarını hallettim. ayrıca lazer kesim işlerini hallettim. haftaya parçalar gelince resim paylaşırım.
Köprünün sağ-sol yan plakalarında üçer boşluk görünüyor. Genişliğe oranla fazla boşluk açılmış gibi. Ağırlıktan fazla kazandırmayabilir ancak momentlerin yüksek olduğu plakaları zayıflatabilir.
Köprünün sağ-sol yan plakalarında üçer boşluk görünüyor. Genişliğe oranla fazla boşluk açılmış gibi. Ağırlıktan fazla kazandırmayabilir ancak momentlerin yüksek olduğu plakaları zayıflatabilir.
kesime verdim artık. dönüşü yok. ölcüler burda. zayıf kalacak olursa dikey şekilde dıs kısma 3-4 cm genişliginde parça kaynatırım artık yapcak bişey yok.
kesime verdim artık. dönüşü yok. ölcüler burda. zayıf kalacak olursa dikey şekilde dıs kısma 3-4 cm genişliginde parça kaynatırım artık yapcak bişey yok.
Yan parçalarında ağırlık merkezi biraz geride kalmış arabaların üzerine eşit yik binmez gibi. Normal kullanımda sıkıntı olmaz ama hızlı çalışmada duruş kalkışlarda esneme yapabilir.
Birde alt destekli millerin vida araları çok fazla olmuş resimdeki gibi yaptıysan vidaları niraz daha sık at