Konu Sah bektasari Üye Katılım 26 Nis 2010 Mesajlar 67 Puanları 1 Yaş 46 18 Haz 2015 #11 benim encoderi disarda olcu aletiyle denedim.puls veriyor gerilimde 5v 7v arasi degisiyor puls zamani.ama plcde sayamadim.firmwarei 4.1.1 yapmistim ondanmi kaynaklaniyor.hanvi parametreyi yanlis sectim acaba .plc giriste sorun olsa normal io olarak calisiyor.encoderinde 24v pulsmi vermesi gerekiyor?
benim encoderi disarda olcu aletiyle denedim.puls veriyor gerilimde 5v 7v arasi degisiyor puls zamani.ama plcde sayamadim.firmwarei 4.1.1 yapmistim ondanmi kaynaklaniyor.hanvi parametreyi yanlis sectim acaba .plc giriste sorun olsa normal io olarak calisiyor.encoderinde 24v pulsmi vermesi gerekiyor?
muratcam Üye Katılım 24 Ara 2006 Mesajlar 136 Puanları 1 Yaş 40 18 Haz 2015 #12 tabiki encoder 24 v vermesi lazım line driver ise a-b-z a^-b^-^z gibi uçlar vardır bunu plc ye direk bağlayamazsın
tabiki encoder 24 v vermesi lazım line driver ise a-b-z a^-b^-^z gibi uçlar vardır bunu plc ye direk bağlayamazsın
Konu Sah bektasari Üye Katılım 26 Nis 2010 Mesajlar 67 Puanları 1 Yaş 46 19 Haz 2015 #13 tesekkurler a ve b cikislarini transistorle sureyim o zaman.bendeki encoder cin mali a b cikislari var beslem 24 v ama cikislar dusuk.
tesekkurler a ve b cikislarini transistorle sureyim o zaman.bendeki encoder cin mali a b cikislari var beslem 24 v ama cikislar dusuk.