125 watt motorda kalkış problemi

XDiscovery

Üye
Merhaba arkadaşlar,

1/6 Hp yani 125 watt airbrush kompresörüm var.
4 bar da durup 3 bar da tekrar çalışmaya başlıyor ancak tekrar çalışacağı zaman böyle devirsiz bişiler yapıyor duruyor sonra hızlı bir biçimde tekrar başlıyor 4 bar a çıkarıyor havayı.
Hava şalteri motora elektriği verdiğinde neden direk çalışma yerine böyle garip bireyler yapıyor acaba?

YouTube de aynı problem bir video buldum ;

Ben pek anlamam ama yollarda basınç kalıyor olabilir.
Çekvalften sonra basıncı atan valf benzeri birşey vardı.
Motor yükten dolayı kalkamıyor sanki.

Merhaba arkadaşlar,

1/6 Hp yani 125 watt airbrush kompresörüm var.
4 bar da durup 3 bar da tekrar çalışmaya başlıyor ancak tekrar çalışacağı zaman böyle devirsiz bişiler yapıyor duruyor sonra hızlı bir biçimde tekrar başlıyor 4 bar a çıkarıyor havayı.
Hava şalteri motora elektriği verdiğinde neden direk çalışma yerine böyle garip bireyler yapıyor acaba?

YouTube de aynı problem bir video buldum ;

Videonun yorumlarında motoru ve soğutma kısmını temizlemeyi önermişler
bir diğeri de bunun arıza olmadığını 4 barın üzerine çıktığında güvenlik amaçlı olduğunu söylemiş

Tam emin değilim ancak yorum yapayım.

Motor 4 bara kadar basıncı yükseltiyor sonra durunca sanki motor arka basıncı nedeniyle geri dönme yönünde hareket ediyor gibi.

Bu sistemde basınç çok hızlı değişiyor. Bence çıkışına küçük bir hava tankı bağlayın. Tüple kompresör arasında çekvalf takın son olarak ta kompresör durduğnda bir küçük selenoid ile basma hattındaki basıncı boşaltın.

Bu şekilde kompresörünüzün ömrünü uzatmış olursunuz. Yoksa bu çalışma petiyodunda kompresör kısa sürede sargı sorunları yaşayabilir.

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Sn. Serkanın önerdiği tank eklemeyi deneyeceğim. Saygılar
Acaba kondansator ile ilgili bir sorun olabilir mi?

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,747
Kullanıcılar
452,477
Son üye
zeynolll
Geri