sami usta sayaç otomasyonundan son 6 ay incelemesini yaptım aktif reaaktif cap
kasım aralık ocak şubat mart nisana kadar oranlar çok iyi %5 ile %10 arası sıkıntı yok
ama her ne oluyorsa 1 mayıs 2022 gece 24 de reaktif sabitlenip capasitif uçmaya başlıyor 2 ay üstüste ceza yiyor
kael roleyi hiç tanımadığım için çıkardım kaele gelen 15 kademe kablosu 3 faz 1 nötr ve 6 tane k-l uc tıpkı entes de olduğu gibi sadece yerleri değişik başkada kael de uc yok desemki yanlış bağladım kablo arttı tamam derim kaele geri dönerim
entes rg312 cs taktım 1250 kw trafoda işletme akımı entes rolede tam yükte faz başı 200 toplamda 600 amper buda 400 kw ya eşit diye kondanstör büyük olduğundan ilk iş sisteme küçük kondanstör ekledim role ana aekranında değerler 1000-1000-1000 gösteriyor fazla kondanstör devreye almıyor akım trafosu 2000/5
capasitif biraz yavaşladı ama hala hızlı hızlı capasitif yazmaya devam ediyor hangi durumlarda dersen aktif çalışma hızlandıkca capasitifde hızlanıyor
rg312 cs var ayrlar tamam sabit kondanstör görünürde yok 800 kwr kondanstörü 320 ye kadar düşürerek kademe küçülttüm ama capasitif yazmaya devam ediyor
sadece kondanstörler çok tuhaf ilk defa görüyorum
ABB marka dikdörtgen bir kutu ve kablolar içeriye direk bağlı klemens yok ve kutu üstüne protolin dökülmüş bir kondanstör hepsi de sağlam arızalı olan yok galiba abb nin CLMD Alçak gerilim güç kondansatörleri Güç faktörü düzeltiyor
bu arada bazı kontaktörlere abb kondanstörlerini söküp tibcon tüp tipi küçük kondanstör bağladım devereye girip çıkıyor ama reaktörle birlikte olunca bir zarar verirmi
kafam karıştı