Power bank 5v değerini mt3608 ile 12v yükselttim. 2 metre şerit led yakıyorum. Bunun için diyot eklemem gerekiyor mu (gerekiyorsu değeri yada adı ne olmalıdır) Şerit ledler fazla akım çekip yanar mı yoksa mt3608 kullandığım için gerek yok mudur ?
diyota gerek olan bir durum yok 12v tam 12v civarıysa sorun olmaz. 13.5v üstünde ledler ısınır bozulur o ayrı. powerbank yaklaşık 24w gücü sağlayabiliyor mu onu çözemedim.
diyota gerek olan bir durum yok 12v tam 12v civarıysa sorun olmaz. 13.5v üstünde ledler ısınır bozulur o ayrı. powerbank yaklaşık 24w gücü sağlayabiliyor mu onu çözemedim.
Powerbank 5v çıkış veriyor. Ben onu mt3608 ile 12v yükselttim. 12V sabit olarak alıyorum arada bir diyot yok yani mt3608'den kaç amper geliyor bilmiyorum. Uzun süre led açık olduğunda fazla akım çekmeden dolayı ledler yanmaz mı ?
yok alakası yok 12v 2 metre şerit led ortalama 24w güç çeker teoride. Powerbankin 5v'ta 4,5 amper veremeyeceğini düşünüyorum. Maksimum 2,5amper civarı verir tahminim. MT3608 aşırı ısınmıyorsa sıkıntı yok.