12V 10A Guc kaynagindan 12v 2amper cekilirmi ?

qxean

Üye
Ustalarim 12V 10A guc kaynagi var elimde. Ornegin bir nema17 step motora 12v 1amper olacak sekilde output alabilirmiyim bu power supply dan yoksa motor yanarmi ? Abi dalga gecebilirsiniz, Lakin cevap verirseniz sevinirim. elektrik-elektronigin daha %0.01 ine hakim degilim. Cevaplayan herkes icin tesekkur ederim.

Girişteki iki değerin çarpımı çıkıştaki iki değerin çarpımından büyükse teoride sorun yok. 12x10 > 12x2 .
Edit : Benim adım China Export. Ben bu oyunu bozarım.

Tersi olsaydı motor çalışmazdı. Sizin güç kaynağınız yeterli akımı/gücü verebiliyorsa motor gerektiğini çeker ve sorun olmaz. Gerilim/volt aynı olduktan sonra isterse kaynak 100 amper olsun.

güzel insan, bak kafanda şöyle canlandır, güç kaynağı (adaptör, trafo, akü, pil) bunlar beslemedir aç çocukları doyurur. üzerlerinde xxx amper değerini de rakam kaç yazıyorsa o kadar çocuğu doyurur demektir. şimdi gelelim çocuklarımıza bunlarda yiyicidir, tüketicidir, sömürürler (bu veletlerin kaç tane olduğunu da, etiket değerini, çalıştığı voltaja böleriz) yani sizin beslemeniz 10 tane 1 amperlik veledi doyurabilir. tabii ki bu hesaplamalar kağıt üzerinde ve sıfır kayıpla yapılmış hesaplardır. yazılı olmayan kural besleyiciyi 1/3 kuralına göre kullanmakta fayda vardır, uzun ömürlü olması için. yani 10 amperlik beslemenizde toplamda 4-5 amperlik veledi uzun süreli ve sağlıklı besleyebilirsiniz. aklınıza takılan bir şey olursa lütfen sorunuz. yani besleyen büyük, yiyici velet küçük olursa sorun olmaz. tersi olursa sorun olur.

Son düzenleme:
Ustam sen varya krallarin kralisin yemin ederim. . Agzina saglik, sorun oldukca konu acarim veya acilmis konulardan cozerim tesekkurler.

Ustam sen varya krallarin kralisin yemin ederim. . Agzina saglik, sorun oldukca konu acarim veya acilmis konulardan cozerim tesekkurler.
güzel insan, kral filan değilim. sadece anlatım farkı var. ben elektronikçi olmadığım için terminoloji bende nerdeyse sıfır. bir de bir şeyleri fazla dert etme. herkes her şeyi bilecek diye bir kural yok. bak artık değişik bir şekilde bir adaptörün kaç tane motor çalıştırabileceğini öğrendin. (benim anlatımım= bizim besleyici analık, 10 taneye kadar veledi besler, ben de 4 tane velet var. bu besleyici analık için sorun olmaz.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…