Kesilen bu rezistans telinin 12 volta göre volt * amper = güç değeri için kesilen bu boyu çok çok önemlidir, zira bu boy daha kısa kesilmişse telden 2 amperden fazla akım da geçebilir, o zaman bu adaptörü belki garantili yakarsın, tel boyu 12 volttan çok uzunsa 24 voltta kesmişsen geçen akım ohm kanununa göre yarı yarıya düşer, yani lineer bir bağlantı (Unlineerde ise bu durum çok değişir) kurulursa sonuç bu şekliyle olur.
Saç kurutma makinesinden çıkarılan rezistans telinin 220 voltta kaç watt çektiği (harcadığı) çok önemli, 220'de atıyorum 440 watt.lık saç kurutma makinesi rezistans teli I=W/V'dan I=440/220 olarak tam 2 amperi bu şebekeden çekiyorsa, bu tel boyunu 12 volta göre ayni volt hesabına göre hassas olarak keserek ayarladığında da ayni amperin geçmesi gerekiyor. Teorik olarak. DC ve AC akımların rezistif (direnç) elemanlarındaki ısı (kalori) etkisi tam eşit olur, AC ve DC akımlar ayni rezistans telinde ayni voltta, amperde fakat AC/DC olarak farklı da olsalar ayni ısınmayı yaparlar. Ancak tüm bu hesaplamalara sadece tel boyu/watt/volt lineer ilişkisiyle baktım, rezistans telinin ohm (direnç) değeri üzerinden bu olaya bakmış olmadım. Kolay gelsin.