sen uğraşmazsan ben uğraşmazsam birileri uğraşıyor.Uğraşinca olacak mı, geçin bu işleri. 240w girip 4kw mi çıkaracaksınız.
tam kafa dengi birini buldum galiba. bu konuyla ilgili size bir kaç sorum olacak.Söylediğiniz sistem zaten var ismi de konvertisör dc gerilimi ac ye ac yi de dc ye mekanik yolla çeviriyor.Lisedeyken bir dinamoyu sökerek küçük bir uygulamasını yapmıştım zaten
Dinamo endüvisine 3 adet endüvi milinden yalıtılmış bilezik ve farça bağlayıp bunları da endüvi üzerindeki kollektörlere 120 derece olacak şekilde bağlarsanız endüviyi döndürdüğünüzde bilezik kısmından 3 faz elde edersiniz tersi durumda ise kolletör uçlarında dc gerilim alırsınız.
Aşağıdaki linkteki komitatrisler konusunu inceleyin anlarsınız
https://hbogm.meb.gov.tr/MTAO/1ElektrikMakLab/unite10.pdf
tam kafa dengi birini buldum galiba. bu konuyla ilgili size bir kaç sorum olacak.
yaptığınız komütatristen 3 fazlı gerilim alabildiniz mi?
evet ise fazlar arası kaç volt alabildiniz?
bu komütatris ile 3 fazlı bir alıcı (motor vs.) çalıştırabildiniz mi?
sizin yaptığınız deneysel, oyuncak türü şeyler. bunların deneyini biz de yaptık zamanında. ama benim bahsettiğim konu farklı. bir ihtiyacı karşılayabilecek birkaç kilowatt'lık motoru çalıştırabilecek bir projeden bahsetmiştim ama gerek kalmadı buna.Evet gerilim aldım lamba felan çalıştırdım sıkıntı olmadı 15 volt civarı bir gerilim almıştım sanırım motor deneme şansım olmadı o boyutta motor yok zaten
sizin yaptığınız deneysel, oyuncak türü şeyler. bunların deneyini biz de yaptık zamanında. ama benim bahsettiğim konu farklı. bir ihtiyacı karşılayabilecek birkaç kilowatt'lık motoru çalıştırabilecek bir projeden bahsetmiştim ama gerek kalmadı buna.
soru sahibi bir jeneratör alırsa sorunu çözülecek
kapris yapan kim?Projeni yap Nobel ödülü al, niye burda kapris yapiyorsun. 10 yıllardır yapiyo millet ama bu ürün göremedik sadece neodyum mıknatıs satışları patladı o kadar.
bahsettiğim konu çok fazla malzeme gerektirmeyen, kısıtlı imkanlarla yapılabilecek ev yapımı jeneratör. üstelik 3 fazlı 380v çıkış veren türden. temel olarak 2 malzeme gerekli:Bizde size bunun o kadar basit olmayacağını anlatmaya çalışıyoruz
Neymiş senin bahsettgin farklı konu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?