Kuru tip Stasyoner akülerde gaz çıkışı yoktur. Çünkü kuru tip akülerin hücreleri tamamen vakum altında kapatıldıklarından hava alamadıkları gibi gazda çıkartamazlar.
arkadaşımızın dediğide olabilir çorluda bir yerde görmüştüm adamlar bir çiflik evi gibi bir baraka yapmışlar büyük bir akünün çıkışana konverter koymuşlar bununla spiral (jet taşı) çalıştırdıklarına şahit oldum ama konu kaynak olunca bilemem konunun sonunu merak editorum konuyu açan arkadaşta bu tavsiyelerden birini uygulayıp işini yaparsa bizleride bilgilendirmesini rica edeceğim...
başarılı çalışmalar dilerim herkeze...
Kuru tip Stasyoner akülerde gaz çıkışı yoktur. Çünkü kuru tip akülerin hücreleri tamamen vakum altında kapatıldıklarından hava alamadıkları gibi gazda çıkartamazlar.
inverter tip kaynak makınası eski tip kaynak makınalarına göre çok daha verimlidir.epey oldu bizim kaynakçı arkadaşda böyle bir sorunla karşılaştı,bendeki 2,5kva lık inşaatlarda kullandığım jenaratörü verdim 5-6 gün sorunsuz kullandı.işyerinde bi jeneratörle dene ,tecrübe yap,çünkü aküler hem çok ağır hemde tükendiğinde bol bol dinlenirsin arazide.
aküdeki elektriği kaynak makinasının giriş gerilimine ac olarak çıkarmalısınız. Bunu bir inverter ya da ups ile yapabilirsiniz. akü ile, kaynak makinasını hemen hemen aynı gerilimde kabul edersek, 160 Ah lik, 12 voltluk bir akü, 1 saat civarında kaynak yapmanızı sağlar.
merhaba,
ürdünde bir çölde iş makinası ile çalışıyorum. elektirkçi değilim. türkiyede akü kullanarak kaynak yapıldığını görmüştüm. burada da çok sık kaynak yapma ihtiyacı duyuyurom makinede. ama makinem atölyeye oldukça uzak ve jeneratör kirası çok yüksek. saati 100 lira. ufak tefek kaynak işlerimi akü ile nasıl yapabilirim. birde çanta tipi denen kaynak makinem var. bunu akülerime bağlayabilirmiyim. makinemde 2 adet 12V 160 Ah akü var. akülerin boşalması sorun olarak yazılmış burda, motoru sürekli çalışır durumda tutarak şarj olmalarını sağlayabilirim. hatta, direk şarj motorundan enerji alabilirmiyim çanta kaynak makinası için. belki önemlidir diye yazıyorum kullandığım elektrotlar 4 mm. yanıtlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
diğer önemli bir konu, vaktinizi alacak biliyorum ama lütfen bu konuda açıklama yaparken hiç anlamayan birine anlatır gibi anlatın zira inverter falan derseniz anlamam mümkünse, "artı kutup başından gelen kabloyu falanca yere tak, eksiyi falanca yere, eletrotu suya sok falan gibi olsun.. sonunda ölmeyim
gibi bir inventer alırsın kaynak makinasını 100 amperde filan çalıştırabilirsin tam kapasite yüklenemessin 2 tane akü ve 2 tane bunlardan alırsan belki 3000 kapasite idare eder sein bir süre ancak ürünler çok aşırı pahalı değmez
Mytol 160 Amper Çanta Kaynak Makinası kullanıyorum. Bu kaynak
makinesini sorunsuz olarak çalıştırabileceğim bir jeneratöre ihtiyacım
var. Aşağıdaki üç modelden fiyat ve güç olarak en düşük hangisi
yeterliyse onu almak istiyorum. Bu konuda yardımınızı rica ediyorum.
AKSA AAP-5500 BENZİNLİ JENERATÖR 5.5 kVa
AKSA AAP-5500E BENZİNLİ JENERATÖR MARŞLI 5.5 kVa
AKSA AAP-8000E BENZİNLİ JENERATÖR MARŞLI 8 kVa
Mytol 160 Amper Çanta Kaynak Makinası Hakkında bilgi için şu linklere
bakabilirsiniz. Tüm ürünler aynı model makine içindir.
bu aküyle kaynak yapma işi nasıl oluyor yapan arakdaşlar bir açıklarsa çok iyi olacak aküyü direk kısa devre ederekmi kaynak yapıyorlar, akünün patlama ihtimali v.s yokmu ?
bir gemide deniz suyu devresi borda çıkışına yakın bir yerden dikişinden kaçırmaya başlamıştı. deniz suyunu kapadığımızda jeneratörler hemen hararet yapıyordu. son çare olarak gemiyi kararttık 2 adet 200 A lik aküyü seri bağlayıp 2.5 luk elektrotla dikişin üzerinden kaynak yaptık. oldukça da iyi oldu. jeneratörleri çalıştırıp yola devam ettik.