Sayın @rsimsek ustam size benim sorunumu anlatayım müsaadenizle,
4 km uzaktaki içme suyumuzu basan motoru kontrol etmek istiyorum.
Köydeki depo dolduğu zaman motora bilgi verip motoru durduracak bir sistem arıyorum.
Sayın ustam,Mustafa kardeşim, usta kim biz kim? Olsa olsa bir ustamızın dediği gibi ancak "usta olmayan yerde çıraklık yapabiliriz".
Arada bir hat, kablo ya da internet bağlantısı yoksa radyo frekans ile haberleştirmek mümkündür. Durumu tam bilemeyince öneride bulunmak zor. Bir şekilde iletişim olması gerekiyor. Belki depo dolunca şamandıra ile gelen su kapatılarak oluşacak basınç ile motorda bulunan kontak kapatılabilir. Sonra şamandıra serbest kalınca düşen basınç pompayı tekrar devreye alır. Bu tür kontaklar var ama 4 km mesafedeki basınç durumlarına bakmak lazım.
https://kcmteknoloji.com.tr/magaza/Sayın ustam,
Arada kablo,internet vs hiçbirisi yok.
Borular zaten baya eski basınç işi pek sağlıklı olmayacak diye düşünüyorum.
İstanbul da bir firma ile görüşme yaptım.
İki adet cihaz var sim kart takılabilen dediler.
Bu iki cihaz kendi arasında haberleşip gereken işlemi yapıyor dendi fakat fiyat biraz yüksek geldi.
4000 lira civarı fiyat verdiler 2 cihaz için.
Malum köy yeri bu para biraz fazla geldi ama başka kolay bir yolu sanırım yok.
Ustam Turkcell operatörü her iki noktada da çekiyor.SİM kart varsa aylık ödemesi de var. Bence öyle bir seçimde bir adet mobil internet ve bahsettiğim türden bir kontrol kartı ile kesin çözüm olur. GSM şebekesi çeken bir yerdeyse. Ayrıca ben basınç olayını denemek isterdim. Uzun mesafede ne kadar randıman verir bilmiyorum.
Ustam inceleyeceğim sağolun ilginiz için.
Anladım hocam teşekkür ederim kontaktör 220 ile tetikleniyor 12 ile tetiklenmiyorŞimdi ustam 12 voltla tetik alıp 220 volt çıkış alacağınız malzeme kontaktör değil röle.
Ama illa kontaktör kullanmanız gerekecek,
Peki o zaman 12 volt röle com ucuna 220 volt girip,
Röle tetiklendigi zaman 220 volt ile kontaktörü çekecek ve kontaktöre bağlı olan yük devreye alınacak veya devreden çıkarılacak.
Buradaki çözümler işe yarar. 10 km dedikleri biraz pahalı olsa da bir kere ödeme yapılacak. Gsm gibi aylık ödeme gerekmez. Sizin mesafe 4 km olduğuna göre daha ucuzdur muhtemelen, tabi 4-5 km menzillisi varsa.
Buradaki çözümler işe yarar. 10 km dedikleri biraz pahalı olsa da bir kere ödeme yapılacak. Gsm gibi aylık ödeme gerekmez. Sizin mesafe 4 km olduğuna göre daha ucuzdur muhtemelen, tabi 4-5 km menzillisi varsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?