VivaBocaFener
Üye
Yüksek frekansta anahtarlama yapılacağı için trafo ebatları küçük ve hafif olur ayrıca smps Devreleri ağırlık konusunda lineer devrelere göre avantajlıdır. Şimdi siz giriş olarak bir dc kaynak kullanıp çıkışta 500w yada 1000w almak istiyorsunuz. Devre tasarımı için şu parametreleri verirseniz size bildiğim kadarıyla yardım etmek isterim.Öncelikle iyi geceler.
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
12V ile max 500W 24v ile max 1000W olarak cihazı tasarlamak istiyorum.Burada gerilimin değeri çok önemli değil(Giriş voltajı ile çıkış voltajı olan 480 voltu 10 eşit parçaya bölüp çıkış vermek istiyorum.yani 12,24,36...480V luk her çıkış 1000W olacak şekilde çıkışlarımın olması gerekiyor.)Asıl önemli olan yük altında gerilimin çok salınım yapmaması çünkü akımın çok salınmaması gerekiyor.Önemli olan diğer konu ağırlık.çok ağır olmaması gerekiyor.Bu yüzden trafonun ağırlığı önem arz ediyor.Full bridge smps ya da push pull smps(başka bir tür de olabilir) hangisi benim işimi görürse yönümü ona çevireceğim.
Genel şartnameler incelendiğinde, temel olarak çoklu sekonderli çıkış transformatörü önem arzetmektedir.Burada gerilimin değeri çok önemli değil(Giriş voltajı ile çıkış voltajı olan 480 voltu 10 eşit parçaya bölüp çıkış vermek istiyorum.
Asıl önemli olan yük altında gerilimin çok salınım yapmaması çünkü akımın çok salınmaması gerekiyor.
Önemli olan diğer konu ağırlık.çok ağır olmaması gerekiyor.Bu yüzden trafonun ağırlığı önem arz ediyor.
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?